Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

29 augusti 2020

Sova ute

En varm skön sovsäck kommer snart till användning, jag tar vara på ett snyggt bokmärke med mammut på, den passar i mina utomhusaktivitetsböcker; cykling, vandring, laga mat ute.
Sova ute : om att finna sitt lugn i naturen av Markus Torgeby berättar hur han för tjugo år sedan flyttade till en kåta i den jämtländska vildmarken. Där levde han i fyra år i samklang med naturen. I dag bor han med hustrun Frida och deras tre barn i ett hus han byggt själv i närheten av platsen där han en gång överlevde på havregryn, bäckvatten och skogens skafferi. Naturen är deras vardagsrum och bakom knuten står den gamla kåtan där man sover när andan faller på.

Boken berättar om familjens utomhusliv och hur det hjälpt dem till ett liv i balans. Boken innehåller också handfasta råd: Varför är renskinn bättre än liggunderlag? Hur torkar man snabbast ett par blöta sockar? Vilken grässort är skonsammast mot stjärten när man skitit i det gröna?

Kanske även Gerd, BP, Agneta, Klimakteriehäxan har bokmärken.

15 kommentarer:

femfemman sa...

Sova ute? Nej, inget för äldre dam. Längesedan jag sov i tält. Ingen höjdare direkt! Ont överallt, eller som vi säger i våra trakter "leabröten". Trevlig lördag!

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, säg inte det... ha en bra dag!

Znogge sa...

Spännande!
Jag har sovit ute ett antal gånger men hade en icke tillräckligt varm sovsäck vilket man måste ha. Jag tycker det är skönt att sova utomhus!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, varm sovsäck är viktigt, finns också dubbel-sovsäck om man vill mysa ❤️

Klimakteriehäxan sa...

Mammuten gör sig fint som bokmärke. Jag har haft ett litet återfall:
https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2020/08/bjuden-pa-bokmarken.html

Geddfish ♥ sa...

Nu var det längesen som jag tältade men jag har gjort det tillsammans med min make 2006 då vi for runt i Europa med Volvo V70, takbox och tält. Jättemysigt.

Intressant bok, men men, alltför nära naturen i min smak. Dock fint bokmärke!

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, passar perfekt i mina aktivitetsböcker.

Geddfish, låter ju jättemysigt med sån resa.

Ama de casa sa...

Jag har tältat mycket i mitt liv, men för några år sen åkte tältet i soporna så nu är det hotellcamping som gäller.
(Sen var mitt tältande under som sista åren något av en lyxcamping. Typ tält med "två rum och kök", kyl, fläkt och tillgång till dusch och toa på en campingplats... ;-) ).

Hanneles bokparadis sa...

Ama, det är nog toppen att tälta på camping 😀

BP sa...

Mammuten som bokmärke gillar jag skarpt. Att tälta och/eller att sova i sovsäck har jag gjort kanske tre gånger i mitt liv. Kan bara säga att jag är mera skapt för hotell- eller lägenhetscamping.

Hanneles bokparadis sa...

BP, i min ålder är det skönt att sova på hotell, men gillar uteliv.

Annie - Stora Små Äventyr sa...

Det lät som en spännande bok :)

Hanneles bokparadis sa...

Annie, inspirerande :)

KajsaLisa sa...

Som gammal scout låter det här både spännande och imponerande.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, sonen ville läsa boken, de ska fjällvandra.