Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

22 september 2020

ha tålamod med ny Blogspot

inte så stor skillnad mot det förra, allting tydligt; bara följa instruktioner som poppar upp där man lägger musen/pilen.

25 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Vissa skillnader, dock. Exempel: Jag saknar alternativet "utkast" under "inlägg". Jag tycker det är synd att bilder man nyss laddat ner försvinner så att man inte kan plocka in dem direkt en andra gång (om man håller på och ändrar) utan måste ladda upp en gång till. Jag tycker att "visa blogg" ligger för långt ner. Jag har inte lyckats klura ut hur man skriver en bildtext. Men det är klart att man kommer att vänja sig. Får väl rota lite i html-koderna ... fast jag egentligen inte kan det ...

Klimakteriehäxan sa...

PS några grejer jag klagat på har blivit ändrade, vet förstås inte om min feedback haft något med det att göra. Exvis publicerades utkast på det datum de en gång skapades, inte när man publicerade. Fast nåt svar på feedback får man inte, oklart om nån läser. Tänker jag.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, vet inte om jag lärt mig mer eller om det skett förbättringar.

Susjos sa...

Man får ha tålamod antagligen, Om jag lagt in en bild i ett nytt inlägg och vill ta bilden så hittar jag ingen "delete" knapp , eller en "soptunna", suck, nånstans måste det ju finnas? Får leta vidare!

Hanneles bokparadis sa...

Susjos, det är ganska lätt att ta bort bilder man inte vill ha; jag markerar och använder delete-knappen i tangentbordet.

Geddfish ♥ sa...

Man för VERKLIGEN ha tålamod! Jag har lagt mycket tid på att testa och prova.
Nya Blogger är inte bättre, den är sämre. Om den ändå vore bättre, då skulle då jag iaf ha mer lust.
Så vad är vitsen med förändringen?
Men jag säger tack till alla som förklarar.

Hanneles bokparadis sa...

Geddfish ♥ allt uppdateras ju, vissa saker lite för snabbt.

Ama de casa sa...

Tålamod är inte min starkaste gren, håller på att gå i taket när det gäller nya WP!

Robert W sa...

Jag vill ofta ha en bild överst i inlägget, till vänster eller till höger, och sedan ha texten bredvid. Men nästan varje gång finns det en extra tom rad högst upp i inlägget. Försöker jag ta bort det går det inte längre att ha texten bredvid bilden. Och detta tär VERKLIGEN på mitt tålamod.

Hanneles bokparadis sa...

Ama, förnyelse är oundvikligt här i livet!

Robert W, flytta bilder dit man vill är fortfarande möjligt, i den storlek man önskar. Den tomma raden kan man också ta bort, det mests ganska likt gamla Blogspot.

Robert W sa...

Hannele, kan du inte göra det i ditt nästa inlägg? En bild uppe till vänster eller till höger med texten bredvid. Och berätta sedan hur du fick bort den tomma raden, för jag håller på att bli tokig!

Ylva sa...

Jag börjar fatta nu, men tycker inte om förändringar...

Hanneles bokparadis sa...

Robert W, nu har jag ändrat bilden till vänster. Den tomma raden... det blir inte någon tom rad, om man låter bli att trycka på Enter... utan Caps + Enter
(Enter ska man sällan använda, eftersom raderna sköter sig automatiskt - oavsett om man tittar i mobilen, datorn, eller iPad)

Ylva, människan är lite av vanedjur...

Lena sa...

Jag tyckte att det var lite krångel i början men vissa saker har de rättat till så jag tycker att det fungerar riktigt bra nu.

Hanneles bokparadis sa...

Lena, det tycker jag också, det mesta funkar fint.

wiolettan sa...

Detta slipper jag och skönt är det.
För det mesta är jag urusel på att lära mig nya saker.

Hanneles bokparadis sa...

Wiolettan, det tror jag inte, viktiga saker är lättare att lära sig.

Veiken sa...

Jag har läst så mycket om den nya blogger. Alla verkar vara mer eller mindre missnöjda. Än så länge fungerar min wordpress till belåtenhet även om det sker förändringar vid vissa uppdateringar!

Hanneles bokparadis sa...

Veiken, man får vänja sig vid uppdateringar.

Susjos sa...

Tack för tipset med att enkelt använda delete-knappen, funkar ju finfint!

Hanneles bokparadis sa...

Susjos, toppen, nya Blogspot inte så svårt 😀

Znogge sa...

Många verkar mycket negativa till förändringen så alla är kanske inte av godo. Nåja, jag har ju Wordpress och hittills har jag kommit undan men det är väl bara en tidsfråga...

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, lätt att vara trög med förändringar men få saker förblir oföränderliga.

Mrs Calloway sa...

jag får inte rätsida på etiketterna. jag får inte upp redan befintliga etiketter. var läser du några instruktioner?

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, jo, etiketterna kommer fram när du lägger musen/pilen där. Instruktioner poppar upp där jag lägger pilen.