Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

23 december 2020

biblioteken stängdes abrubt

Snopet. Kanske inte livsavgörande men skulle ha varit tacksamt få chans att få hämta sina beställda böcker och lämna in gamla. Själv lägger jag ogärna låneböcker i en låda där de kan bli liggandes veckovis. En del har planerat att studera under jullovet, det blir inget med det heller.


De flesta hämtar sina böcker själv och registrerar lånen själv. Ingen kontakt med bibliotekarie som ordentligt barrikaderade bakom plexiglas.

13 kommentarer:

Anki sa...

Detta år är så hemskt!

Hanneles bokparadis sa...

Anki, inte mycket kvar nu... att stänga

femfemman sa...

Nu får man läsa sånt som står i hyllorna.Bokus levererar böcker direkt i brevlådan. Fast det blir ju inte förrän efter jul.

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, köper sällan nya romaner, lånar helst.

Jokke sa...

I Åbo kan man hämta och lämnä. Det är tråkigt men bättre än bibliotek är helt stängt

Hanneles bokparadis sa...

Jokke, håller med dig fullständigt.

Mösstanten sa...

Från den 24 är biblioteken helt stängda här också. Inte ens bokpåsar till 70~plussare längre. Det är kanske nödvändigt, men jag hoppas verkligen att det snart vänder.

Christina Karlsson sa...

Ajdå, min dotter håller på med sin kandidatuppsats så nu blir jag orolig - vet att hon har en hel del ärende på biblioteket eftersom en del av hennes material inte går att låna hem.... det här får jag följa upp.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, ingenting på ett bra tag... Detta hände helt oanmält, låntagare gavs inge chans att hämta sina böcker.

Christina, precis, många som har behov av sina böcker över julhelgen...

Ama de casa sa...

Fy vad detta skitvirus har ställt till det... Må det försvinna snabbare än det dök upp!

Hanneles bokparadis sa...

Ama, just nu är allt stängt...

Paula sa...

Detta var det dummaste påhitt man kunde komma på. Dessutom stred det mot lagen visade det sig. Men nu är det väl försent att ta tillbaka stängningen. Hos oss kan vi ändå hämta beställda böcker, vi får slå en pling när vi står utanför så kommer dom ut med böckerna! Så jag kan gå in på katalogen o beställa som vanligt. Dock inte alla använder datorn som hjälp utan vill gå in o kika på böckerna...

Hanneles bokparadis sa...

Paula, så ledsamt, och helt utan förvarning... biblioteken tryggaste platser med alla åtgärder.