Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

01 januari 2021

Välj din ålder av John Mellkvist... nyårslöften 2021

David Bowie sa bland annat: "Om du trånar efter ungdom så blir du en stereotyp gammal man eftersom du bara lever i dina minnen, du lever på en plats som inte existerar... Jag tycker åldrandet är en fantastisk process där du blir personen du hela tiden var tänkt att bli."


Välj din ålder (2020) av John Mellkvist uppmuntrar att upptäcka fördelarna med din ålder och se potentialen i din utveckling Det här är inte en bok för äldre utan för alla som blir äldre. Alla mår bäst när människor i olika åldrar möts, inspireras och lär av varandra. Möt stjärnor och vardagshjältar som ger ålderismen en match och inspireras av Johns tips, tankar och insikter. Läs om beteende- och normförändringar inom politik, arbetsliv, kultur och livsstil.

Drömmar har inget bäst-före-datum
Late Bloomer lyfter fram 81-åriga maraton-löparen Marjorrie Kagan som ska ge ut sig ut på sitt allra första maratonlopp:
"People said I was crazy to run my first maraton at 81... but that's the great thing about being old... I can just pretend not to hear them."

Man kan kalla löften lite olika, kanske mål; läsa visst antal böcker, bli snällare, rensa hemma, bli mer hälsosam. Hela 55% lyckas, säger professor Per Carlberg, ett bra sätt att förändra sitt beteende. Har du några mål för det nya året?

11 kommentarer:

Mösstanten sa...

Endast bokliga föresatser för mig. Men hoppas på bättre tider.

Ama de casa sa...

Inga direkta mål utom att fortsätta vara försiktig och anpassa mig efter dom regler som gäller.

Ha nu en fin nyårsafton och ett Gott Nytt År!

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, jag har också en del böcker i tankarna.

Ama, det är det bästa vi kan göra just nu.

Znogge sa...

Kloka ord av Bowie där!

Önskar er ett Gott slut!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, väldigt kloktt sagt!
Gott nytt 2021

Klimakteriehäxan sa...

Bilden i din header i dag känns symbolisk och är jättefin!
Inga nyårslöften här.
Gott nytt år!

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, vårt äldsta barnbarn ❤️
Gott Nytt 2021

Mrs Calloway sa...

har faktiskt inte ens funderat på några nyårslöften. men det hinner jag ju. så snart det blir möjligt tänker jag börja på gym igen. på lördag öppnar det ett nytt som ligger väldigt nära där jag bor så det blir nog där jag hamnar när det blir dags igen. Gott nytt år!

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, viktigt att röra på sig, gymmen är duktiga på avstånd, jag har blivit beroende, mår bra. Gott Nytt 2021

Ugglanoboken sa...

Bokliga mål har jag alltid. Annars, kanske att försöka hålla tillvaron i balans, att hitta ett inre lugn som jag ibland tyckt har saknats under 2020 (förmodligen pga pandemin). Gott Nytt 2021!

Hanneles bokparadis sa...

Helena, har försökt att vara lugn, är lite sån, oroar mig inte i förskott, god fortsättning!