Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

22 februari 2021

Jane Austens Northanger Abbey-film för 10 kr

Filmer finns det gott om på vissa loppis, speciellt fina fynd för barnfilmer, ibland hittar man fina äldre klassiker. Jane Austens Northanger Abbey skrevs 1818, finns flera filmatiseringar. Hjältinnan i romanen är en ivrig läsare av gotiska romaner, till exempel Udolphos mysterier av Ann Radcliffe. Den unga Catherine bjuds till Bath för några veckor, sen följer hon med till Northanger Abbey.

10 kommentarer:

Mösstanten sa...

Det är fantastiskt hur vi både kan hitta böcker och filmer så billigt. Northanger Abbey tror jag att jag har läst. Men minns jag någonting?

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, därför är det bra att skriva läsdagbok eller blogga, då minns man bättre, allt behöver inte vara dyrt, kul att fynda.

Ama de casa sa...

Jag var helt betuttad i att leta dvd-filmer när det var rea. Nu har vi inga såna längre utan nöjer oss med dom vi hittar på nätet.

Ha en fin start på veckan!

Hanneles bokparadis sa...

Ama, alla gamla filmer går inte att streama....

Znogge sa...

Filmer kan man köpa för en struntsumma numera. Numera ser vi mest från nätet men visst har vi kvar filmerna.

Ha en bra måndag!

Christina Karlsson sa...

Älskar Jane Austen, hennes böcker och filmatiseringar läser/ser jag om flera gånger <3

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, de gamla filmerna står sig, inte alltid lätt att hitta.

Christina, bra filmer och böcker håller för en omläsning.

femfemman sa...

Såg en affär som sålde DVD mm i helgen. Det var en bra tid, då man kunde beställa filmer- både att äga och hyra. Det fanns något som hette Lovefilm, där man kunde prenumerera på ett antal DVD per månad. Jag tycker att det är svårt att välja filmer från streamingbolagen. Serier är lättare. SvT play har ju numera också en del filmer att streama, alldeles gratis.
Den filmen som du bloggar om tycks ha en del gemensamt med serien om familjen Bridgertone. Om inte annat så utspelas det i samma tid.... //

KajsaLisa sa...

Man kanske skulle skaffa en DVD-spelare igen :)

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, svtPlay har väldigt mycket bra filmer.

KajsaLisa, dvd-spelare ville jag absolut ha i min stationära.