Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

19 februari 2021

problemlösning - fem på fredag

Vad lagar du till middag om du inte har något i kylen? fransk löksoppa är gott.
 2 Vad gör du om håret är blött och du är sen någonstans? planerar hårtvätt dagen innan, varit minusgrader.
 3  Om mobilen inte fungerar, hur får du tag i någon? oj, levt utan mobil fem decennier, då fick man vara uppfinningsrik, eller planera i förväg.
 4  Vad gör du om du inte hittar något i en butik och ingen personal finns i närheten? väntar, scannar numera själv i väldigt många olika sorters affärer.
 5  Om du gick vilse i en skog utan karta eller kompass, skulle du kunna hitta ut? någorlunda bra, försöker tänka bakåt, kolla olika märken.
                                                                                                Fem på fredag hos: ElisaMatilda.

21 kommentarer:

znogge sa...

Jag är inte så knusslig med om mitt hår är blött utan tänker att det hinner torka på vägen. Mitt lokalsinne är gott tack och lov. Brukar försöka hålla koll på hur vi går liksom.

Trevlig fredag!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, inte jag heller men vi har haft många minus, jag åker oftast buss eller promenerar 🏃🏼‍♀️

Robert W sa...

Har du ingen mobiltelefon? Kul att det finns människor som vägrar anpassa sig till omgivningens krav. Fortsätt så!

Geddfish ♥ sa...

Kul att läsa dina svar. Ingen mobil? Ovanligt. Jag som hade mobil redan 1992 och i början alltid den senaste modellen ;)
Trevlig fredag!

Kina sa...

Hääärligt att höra någon som inte är mobil-beroende! Jag har mobil, men jag använder den för att ringa, swisha och till mobilt bankid. Ingentint annat! Ha en bra helg!

femfemman sa...

Skogstanten kan allt villa bort sig. Lämnar inte stigar och vägar. Mobilen är alltid med. Förstår inte hur man vågade lämna hemmet under sina första 40 år, när slik apparat inte fanns.
Använder hårblås.. blir ok torrt på fem minuter. Kylskåpet är aldrig tomt, ej heller frysen. Och Visst finns det personal någonstans i en butik. Om inte annat i kassan... Ja, inte i vår Lifvsbutik... Men där handlar jag aldrig.
Kul att läsa svaren... Kommer att finnas svar på fler bloggar! Ha det fint!//Anna-Lena

Hanneles bokparadis sa...

Robert W, klart jag har mobil NU, men har levt utan närmare fem decennier 📞☎️

karoleen sa...

Fransk löksoppa är fantastiskt gott och väldigt väldigt lätt att göra! Det är en riktigt fullträff om man gör den rätt =)

Klimakteriehäxan sa...

Jag vägrade också mobil i det längsta. Men i dag är det ju otänkbart. Löksoppa är gott, det var länge sen när jag tänker på saken.

Mrs Calloway sa...

har aldrig gjort löksoppa, men det är kanske gott? jag tänker mig att det ställer krav på magen. mobilen har ju verkligen skapat ett beroende. hittar snarare något bättre i skogen än i en stad

Hanneles bokparadis sa...

Karolen, god löksoppa är riktig slow food

Klimakteriehäxan, jag hade ju jobbmobil många år, även BlackBerry många år, Ericsson hade en egen antenn i Göteborg.

Mrs Calloway, löksoppan ska puttra länge, och ätas långsamt... utan någon söt efterrätt.

BP sa...

Fransk löksoppa är det längesedan jag åt. Så sugen jag blev nu!
Gillar dina svar vad gäller håret och mobilen. Skrev det som kommentar hos några - vad gjorde vi egentligen när vi inte hade mobiler och internet. Än värre vad gjorde människan innan telefonen uppfunnits...

Hanneles bokparadis sa...

BP, löksoppa är enkelt, gott, billigt och nyttigt, gärna med hembakat bröd till 🥖 Livet var krångligt utan mobiler, men man tänkte och levde annorlunda, långsammare.

Bokdamen sa...

Det gick utan mobil också men lite krångligt var det. Men det var ett annat liv än nu. Blött hår går jag inte heller ut med.

Hanneles bokparadis sa...

Bokdamen, jag får gå upp tidigare så håret hinner torka, man tänkte och levde annorlunda utan mobiler.

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Soppor är onekligen smart att laga när kylen är tom. Gott, enkelt och billigt :).

Ingrid sa...

Så roligt att läsa dina svar. Jag har nog svårt att ge mig iväg hemifrån med vått hår. det har nog bara hänt när jag varit på väg till frissan för klippning.
Ha en skön helg!
/Ingrid

Hanneles bokparadis sa...

Orsakullan, kan varieras till det oändliga :)

Ingrid, på sommaren bryr jag mig inte så noga, men under cykelhjälmen vill jag ha det torrt.

Susjos sa...

Minns när min pappa skulle laga löksoppa, han som aldrig stod i köket, men mamma var sjuk så han var tvungen, soppan hade blivit riktigt bra om han inte hade tagit så mycket salt i!
Ja, det är inte många som har mobiltelefoner numera, eller smartphones som det heter. Min syster klarar sig dock med en enkel mobiltelefon utan kamera, men kan sms:a och ringa i den , det räcker!

Hanneles bokparadis sa...

Susjos, just denna stund har jag en enkel gammal mobil, har ju min lilla mini iPad också!

llh sa...

Roligt att läsa din problemlösning. Fransk löksoppa har jag bara ätit på restaurang,den är god minns jag. Kanske dags att prova en hemmavariant? nu när kroglivet är obefintligt. Jepp även jag har överlevt ett antal decennier utan mobil i fickan.