Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

03 november 2021

musik på gymmet - kulturfråga

omusikalisk, sa den gamle lågstadieläraren direkt, men det har inte hindrat mig att jag dansat hela livet (jitterbugg-kurs med maken för några år sedan), på gymmet blir det mer fart av bra musik, lyssnar ibland på makens storband... men inte direkt texter. Är inte så duktig på utrikiska heller, försöker nu läsa och lyssna på Bob Dylans texter. Dylans lögndetektor: en essä om tiden av Sven-Erik Klinkmann, där han skriver om det mångfacetterade tidsbegreppet hos Dylan, med betoning på hans senare produktion, från och med skivan Time Out of Mind (1997). Boken utkommer på Dylans 80-årsdag den 24 maj 2021. Nu försöker jag lära mig även mer om texter.

Vad läser du under läslovet? undrar Enligt O i: Veckans Kulturfråga.

8 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Jag tar nog in mer text än många andra.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, när jag ibland är på klassisk konsert försöker jag även ta in noter... lärde mig det i England, när många i publiken hade egna noter med sig, man hör och upptäcker mer.

Mrs Calloway sa...

jag tar ibland med mig partitur men då tycker jag att det är bäst att öva hemma först på att lyssna och läsa. det är lite svårt att hålla rätt på alla instrumentala stämmorna. texten lär en sig ju snart

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, jag har svårt att lära mig texter

Ama de casa sa...

Fy så elakt av lågstadieläraren att säga så! Men du har ju bevisat att han hade fel :-)

Hanneles bokparadis sa...

Ama, stå ensam framme i klassen och försöka sjunga… tog decennier att få mod 🙃

Scylla sa...

Jag tar nog in texten om den ger mig något - annars förtränger jag den (d v s vanligen) och nöjer mig med musiken.

Hanneles bokparadis sa...

Scylla, musik räcker långt, texten följer med på köpet, underordnad.