Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

16 december 2021

Asfaltsland av S A Cosby

    Hans och Kias rum låg längst bort i villavagnen. Beauregard tassade in i rummet och satte sig på sängens  fotände. Kia låg utsträckt över den som ett konstverk i origami. Beauregard rörde vid hennes mjuka, nakna lår. Det kolabruna låret ryckte till. Hon vände inte på sig, utan ställde frågan fortfarande med ansiktet begravd i kudden. 
    ”Hur gick det?” mumlade hon.
    ”Jag vann, men han ville inte betala. Det blev lite stökigt.”
    Då vände hon på sig. ”Vad menar du att han inte ville betala? Vad är det för snack?” Frågade hon.
    Hon låg stödd på ena armbågen nu. Lakanet som knappt hade skylt henne hade glidit av. Hennes hår stack ut från huvudet i konstiga geometriska mönster. Beauregard kramade om hennes lår. (sid 23)

Asfaltsland (Blacktop Wasteland 2021) av S A Cosby är en amerikansk, flerfaldigt prisbelönt författare från sydöstra Virginia. Asfaltsland är en episk berättelse om en man pressad till gränsen av fattigdom, hudfärg och hans eget före detta kriminella liv. Romanen har hyllats av kritikerna och bland annat utsetts till en av Årets bästa kriminalromaner i The Guardian, Årets thriller på Amazon och en New York Times Notable Book of the Year.
 
Beauregard »Bug« Montage är numera en hederlig mekaniker, kärleksfull make och hårt arbetande far. Och han vet att det inte finns någon framtid för den han brukade vara: den amerikanska östkustens bästa flyktchaufför.
Men när Bugs omsorgsfullt uppbyggda nya liv börjar gå i spillror dras han obönhörligt tillbaka. När en tidigare partner hör av sig om en juvelstöld drivs han till att än en gång sätta sig i förarsätet. Hemsökt av den man han en gång var måste Bug nu hitta ett nytt sätt att navigera i detta asfaltsland. Eller dö medan han försöker. 

Kanske kan man tjäna pengar på dragracing. De som har pengar spelar inte. Här i närheten fanns en lång raksträcka, ungdomarna tävlade där med sina bilar, nu har man byggt farthinder, inte ens bussen kan köra fort. Jag är en bokläsande tant utan bilintresse, kan i alla fall skilja en Volvo byggd här på Hisingen från andra bilar. Ändå tyckte jag att Cosbys bok är riktigt välskriven intressant och spännande bladvändare.
Tack Modernista att jag fick läsa denna intressanta roman.

6 kommentarer:

Annette sa...

Det låter som en bok i min smak. Det är nog väldigt svårt att inte falla tillbaka, vare sig det gäller kriminalitet eller något annat. Det man ägnat många timmar åt blir man bra på, så när livet krisar vänder man sig nog ofta till så kallade säkra kort, där man känner sig hemma och där man är duktig. Minsta motståndets lag.

Hanneles bokparadis sa...

Annette, boken är mångsidig och välskriven, fått en del priser, kanske inte en bok jag spontant skulle plocka upp från hyllan, därför är det intressant att utmana sig lite från sin vanliga komfortzon.

Ama de casa sa...

Det var många fina utmärkelser det där :-)

Ylva sa...

Låter som en spännande bok! En kompis son bor på Hisingen och jobbar på Volvo.

Znogge sa...

Tack för tipset! Den boken måste jag hålla utkik efter.

Ha en fin dag!

Hanneles bokparadis sa...

Ama, bra böcker får priser 🙂

Ylva, väldigt många som jobbar på Volvo på Hisingen 🚚 riktigt läsvärd bok.

Znogge, tror din man skulle gilla denna.