Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

07 februari 2022

brittisk nostalgi à la 1966 i svtPlay

Georgy - en ploygirl (Georgy Girl 1966) om det festglada 60-talets London. Filmen är fyrfaldigt Oscarsnominerad, förstklassig komedi, bra skådespelare. Den oansenliga men livliga Georgy vill leva livet - men blir ett slags surrogatmamma till sin utsvävande rumskamrats baby. Samtidigt försöker hon motstå sin fars chefs ihärdiga uppvaktningar. En dramakomedi om den tafatta men godhjärtade Georgy som fortfarande är oskuld. Livet blir inte lättare av att hon delar lägenhet med den unga och vackra Meredith, som alla män springer efter och som redan har en älskare. Georgys föräldrar arbetar som tjänstefolk hos den rike affärsmannen James, som gärna skulle vilja se att Georgy blev hans älskarinna. I rollerna: Lynn Redgrave, den unga Charlotte Rampling, den kände James Mason, Alan Bates, m.fl. Se: HÄR.

10 kommentarer:

femfemman sa...

Låter som en film som jag skulle gilla. Tack gör tipset!

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, fina svartvita London-vyer och knasig brittisk humor 🙂

Rämmengården sa...

Låter som en bra film. Ha en fin kväll mvh Nina

Hanneles bokparadis sa...

Nina, du får avgöra själv, alla är inte anglofiler 🇬🇧
Ha det bra

Mrs Calloway sa...

jag såg den och tyckte mycket om den. Charlotte Rampling var verkligen mycket ung,20 år närmare bestämt. James Mason tyckte jag inte var så väldigt ung med sina 57 år. Alan Bates var väldigt valpig men var vid inspelningstillfället hela 32 år. kul med sådana gamla filmer

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, kul att se, väldigt brittiskt 🇬🇧

KajsaLisa sa...

Tack för tipset, kollade länken och jag får se den i helgen. Synd att den är i svartvitt när man vill se Londonmiljöer bara.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, just det svartvita förhöjer stämningen 🇬🇧

Znogge sa...

Det tipset tackar jag för!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, sevärd brittisk humor 🙂