Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

24 mars 2022

en enda bok i handväskan - helgfråga

Mot fyren (To the Lighthouse 1927) av Virginia Woolf berättar om den dag då Mrs Ramsays familj med åtta barn bor i sommarvillan på ön (vid St Ives i Cornwall). Sonen James högsta önskan är att åka på utflykt till fyren, men väderleksrapporten är inte gynnsam. Katharine Smyth gillar också Mot fyren:
All the Lives We Ever Lived: Seeking Solace in Virginia Woolf (2019) by Katharine Smyth: "Perhaps there is one book for every life. One book with the power to reflect and illuminate that life; one book that will forever inform how we navigate the little strip of time we are given, while also helping us to clarify and catch hold of its most vital moments. For me, that book is To the Ligthhouse, Virginia Woolf's novel about her parents".

Om du får bara ta med dig EN bok, vilken väljer du då?
undrar: Mia i Helgfrågan.

9 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

intressant! inte minst Katharine Smyth, All the lives we ever lived

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, intressant att vara så förtjust i en enda bok.

femfemman sa...

Kunde satsa på en engelskspråkig tegelsten. Har ju inte riktigt ro att läsa engelska böcker, då jag vill kunna snabbläsa. Och det kan jag inte vad det gäller en engelskspråkig skrift. Då är det långsamhetens lov som är nyckeln till framgång.

Robert W sa...

Handlar boken om en enda dag? Det krävs ett riktigt duktig författare för att kunna skapa en intressant bok kring detta.

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, jo, To the Lighthouse av Virginia Woolf är på engelska men inte så tjock

Robert W, första delen, men sen byter boken perspektiv, händer tråkiga saker.

Mösstanten sa...

Jag är så glad att jag läste Mot fyren förra året. En så bra bok! Själv skulle jag ta med Easter Parade för det är den jag ska börja läsa nu.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, härligt att hitta en bok man vill läsa om.

Mia Eggimann sa...

Jag har inte läst den men ofta tänkt att jag ska.

Hanneles bokparadis sa...

Mia, bra böcker finns kvar.