Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

17 mars 2022

ny novell av Valle Wigers i tidskriften Provins

Novellen Mästerverket av Valle Wigers finns i senaste nummer av Provins nr 1/2022, en norrländsk kulturtidskrift som fyller 40 år! Som Wigers skriver så är det otroligt viktigt att dessa kulturtidskrifter finns, därför är han glad över att få medverka, trots att det eländiga tider och att litteraturen kanske inte spelar så stor roll då, eller så gör den det trots allt ...

Ett smakprov av novellen Mästerverket, om sista sommardagar i skärgården med pappan knattrande vid skrivmaskinen, bådas saknad efter mamman, om en tid när man inte längre är barn och inte vuxen heller.
    "På bryggan väntar några barnfamiljer på sista avgången hem från ön. Där färjelägret tar slut viker jag av ner mot vattnet, mot klipporna, det taggiga slutet av fast mark under fötterna. Jag sjunker ner och halar upp vodkaflaskan ur innerfickan. Den äckliga smaken river och jag får kämpa för att det inte ska komma upp igen. Hyperventilerar. Dricker mer.
    Där ute i vattnet, i viken, ser jag mamma. Hennes lugna simtag mot horisonten. Hon vänder sig om. Blinkar mot mig.
"

Första natten i advent (och vi fortsätter färdas) av Wigers finns att läsa i netmagasin Opulens, där Wigers skildrar en inte helt oproblematisk tågresa. Något vi nog är många som kan relatera till. Men det finns också en annan existentiell och mellanmänsklig dimension i hans text, läs: HÄR.
God natt, oktober av Valle Wigers berättar mycket om Göteborg.
på Bokmässan 2013: HÄR.

8 kommentarer:

Mösstanten sa...

Spännande att få läsa om en författare jag inte alls kände till. Jag blir nyfiken på hans uppväxtskildring.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, finns nog på biblioteket.

Znogge sa...

Ny för mig men låter intressant. Själv tycker jag att litteraturen betyder extra mycket i jobbiga tider.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, finns många bra författare som inte syns så mycket, trevligt att hitta dem.

Ama de casa sa...

Trevligt med böcker där man är bekant med omgivningarna :-)

Hanneles bokparadis sa...

Ama, eller så får man lära sig något nytt 🙂

Valle sa...

Tack för fin läsning Hannele! God natt, oktober finns på biblioteket, stämmer gott!

Hanneles bokparadis sa...

Valle, trevligt att jag fick läsa, lånar mycket på biblioteket 📚