Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

01 april 2022

Vi läser nr 2 med Silvia Avallone


Vi läser nr 2 ¤ 2022 (tryck på länken för mer lästips), full med intervjuer bland annat Silvia Avallone vars En vänskap nyss kommit ut, om vår tid, om unga kvinnor och klass och Italien, förr skrev vi hemliga dagböcker med lås, nu lägger vi ut allt på nätet: ”Måste man verkligen berätta om sitt liv för att det ska existera?” Om en bokcirkel som träffats under 41 år, 344 möten, kvinnorna ger råd och tips. Göran Greider funderar över det svenskaste som finns. Möte med John le Carré.

6 kommentarer:

Mösstanten sa...

Säkert en hel del tänkvärt där. Silvia Avallone nya är jag nyfiken på.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, vill läsa Silvia Avallones nya, även äldre.

Znogge sa...

Vilket intressant nummer. Intressant också med jämförelsen kring låsta dagböcker kontra att i dag offentliggöra på nätet.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, verkligen, tänk hur livet har förändrats, inga hemligheter längre!

femfemman sa...

Intressant tidsskrift! Väldigt intressant med skillnad om dagböcker förr och nu! Och vad man skriver i dem..

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, så annorlunda man tänker nu, jätteförändring.