Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

23 maj 2022

Karolina Ramqvist får skylt vid Kungsträdgården

Karolina Ramqvist får skylt vid Kungsträdgården: de tre författarna Karolina Ramqvist, Inger Edelfeldt och Nelly Sachs är de senaste i raden att få egna litterära skyltar i Stockholm. Skyltarna innehåller citat ut författarnas verk och handlar i regel om platsen där skylten sitter. Poeten Nelly Sachs skylt är dock ett undantag. Den placeras på Bergsundsstrand där Nelly Sachs kom att bo efter sin flykt från Tyskland till Sverige 1940, men citatet ur dikten Kommer någon har ingen specifik anknytning till just den platsen.

Karolina Ramqvists skylt har ett citat från hennes roman Alltings början och ska placeras vid Kungsträdgården. På Inger Edelfeldts skylt citeras hennes roman Juliane och jag – den placeras vid Hässelby slott. En tanke bakom skyltarna är att de ska väcka nyfikenhet och läslust, säger Rebecca Medici, projektledare för Det litterära Stockholm, som fyller i år 30 år. Läs: HÄR.

6 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Oj att Karolina R kvalat in i det gänget ... det var raskt marscherat! Nelly Sachs-huset har en skylt i porten sedan länge (jag går ganska ofta förbi där), men inget citat tidigare.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, hon har ju varit aktiv ett par decennier, kul med dessa litterära skyltar

Ylva sa...

Vad kul med skyltar! Jag är nyfiken på Bröd och mjölk men blev besviken på Carolina för att hon verkade så uttråkad när jag hörde henne på en litteraturkryssning.

Hanneles bokparadis sa...

Ylva, kanske inte så lätt att alltid få samma frågor... hört olika om Bröd och mjölk.

Ylva sa...

Hon fick inte frågor utan berättade själv och såg uttråkad ut... Det blev ju samma sak flera gånger när kryssningen går tre dagar i rad, men det ska en författare som föreläser klara.

Hanneles bokparadis sa...

Ylva, eller hur, hon fick ju betalt.... (sjösjuk??)