Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

25 maj 2022

veckans tjockaste W.G. Sebald

Dikt, prosa, essä (2011) av W. G. Sebald lånade jag på biblioteket, en rejäl lunta på 1084 sidor och 1,2 kg. Sebald har en säregen stil där han blandar fiktion, självbiografi och dokumentär prosa, ofta i formen av biografier över människor som han möter eller känner sig besläktad med. Enligt Horace Engdahl var W. G. Sebald en tänkbar Nobelpriskandidat. Han påminner om den österrikiske författaren Peter Handke, som han också har skrivit ett flertal essäer om.

Denna innehåller W. G. Sebalds viktigaste texter, de fyra stora prosaböckerna Svindel, Känslor, Utvandrade, Saturnus ringar och Austerlitz, samt dikten Efter naturen och essän Luftkrig och litteratur. Ganska mastig att gå igenom i hast. Läsprov finns: HÄR.

8 kommentarer:

femfemman sa...

Ojojoj! Det låter tungt! Men proffsigt! Inget för en litteraturamatör...som jag! Ha det gott!

znogge sa...

Det var en diger lunta som kräver bra läsställning :D

Klimakteriehäxan sa...

Fattar inte hur nån kommer på idén att dunka ihop en bok på 1,2 kilo - och sen genomför den!

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, kanske mer för någon med specialintresse av Sebald.

Znogge, alla böcker funkar inte som sängläsning 🙂

Klimakteriehäxan, boken innehåller flera böcker av Sebald…

Mösstanten sa...

Det verkar vara en bok som den som är intresserad av Sebald borde äga. Inget man plöjer igenom. Men du kanske har den på sommarlån?

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, och boken finns inte... bara på biblioteket, vi får se, bra tips.

Ylva sa...

Nej, tjocka böcker skrämmer mig...

Hanneles bokparadis sa...

Ylva, lite så här med... men dessa är fristående berättelser...