Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

08 juni 2022

Döden för oss samman av Håkan Mattsson

Döden för oss samman (2022) av Håkan Mattsson är första delen i en ny spänningstrilogi.
Sommaren 2008 försvinner fyraåriga Linnea spårlöst i ett tryggt villaområde. Polisen, grannarna och familjen söker efter henne, men förgäves. Linneas mamma, pappa och storasyster tvingas hantera försvinnandet på sina olika sätt, och familjen slungas in i en destruktiv spiral.
Tolv år senare rymmer storasystern Hannah hemifrån utan förvarning och pappa Mathias dras in i en desperat jakt efter sin enda kvarvarande dotter. Under sökandet efter Hannah upptäcker han ledtrådar till vad som hände Linnea för tolv år sedan. Han hamnar på platser och möter människor som utmanar hela hans världsuppfattning. Men Mathias är fast besluten att hitta Hannah, vad som än krävs. Han tänker inte förlora ännu en dotter.  Modernista.

"Aldrig ett barnkalas hemma i huset. Inga middagar med grannar eller vänner, Sällan eller aldrig kunde Hannah eller Mikael ha kompisar över för lek eller plugg. Det var som om de levde i en liten isolerad bubbla. I karantän. Bara för att mamma inte klarade av att hantera människor runt omkring sig. Och det hade blivit allt värre med åren. Deras umgängeskrets krympte. På senare tid var det knappt möjligt att ens umgås med farmor och farfar eller mormor och morfar. Om de kom på oanmält besök kunde Lenita oftast skärpa sig under själva besöket, men bröt i hop fullständigt när de åkt." (sid 17) Modernista.

7 kommentarer:

Mösstanten sa...

Verkar spännande. Kanske något att läsa i sommar?

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, en välskriven berättelse.

znogge sa...

Tack för tipset. Den noterar jag.

Rämmengården sa...

Det verkar som en spännande bok.

Ama de casa sa...

Låter spännande!
Ha en fin dag :-)

Veiken sa...

Passar utmärkt. Jag har precis läst ut en bok om Lennart Hyland och behöver något helt annat nu

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jag tror du skulle gilla denna.

Veiken, Lennart Hyland var riktig ikon.