Jag Àr anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och Àga böcker, lÀser, fotograferar, periodvis lÀsare; lÀser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek Àr uppfylld, Àr gift med en boklÀsare som Àlskar Fantomen. Som mormor och farmor lÀser jag Àven barnböcker. Jag mÄr bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker mÄste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

21 juni 2022

fĂ€rska Londonbilder 🇬🇧

HÀlsat pÄ drottningens familj.
NĂ„gra intensiva dagar i London med barnbarn, sett musikalen Lejonkungen.

ElvaÄringen fick flyga pÄ Harry Potters skaft, Äka Hogwarts Express.

Mumier pÄ British Museum, Äkt dubbeldÀckare, promenerat vid Trafalgar Square, förbi 10 Downing Street, Big Ben, Westminster Palace...
Kramat Oscar Wilde 💜

Det var +33°C, sovit tre timmar, trött, snubblade pĂ„ busstrappan första dagen, foten fick en smĂ€ll. Men lyckades genomföra allt planerat med barnbarnen, ”överlevde” med vĂ€rktabletter, lĂ„nade rullstolar och finsk sisu đŸ‡«đŸ‡ź

22 kommentarer:

Mösstanten sa...

Ojojoj! VÀldigt roligt och vÀldigt jobbigt. Hoppas din fot snart blir bra. 33 grader Àr alldeles för mycket Àven om jag ligger som en groda hemma i sÀngen och pustar - och sÄ gÄ runt i London. Jag förstÄr att det behövdes extra kraft dÀr. Men sÄ mycket roligt barnbarnen fick vara med om. Och du ocksÄ förstÄs.

femfemman sa...

Ajaj! Tufft! Men tuff kvinna klarar allt. Flera vÀlbekanta vyer. Pottermuseet har jag dock aldrig besökt. Hoppas att det kan bli nÄgon mer tur till favoritstaden.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, mĂ€rkligt att det alltid blir vĂ€rmebölja nĂ€r jag reser... men vĂ€ldigt trevlig resa, barnbarnen Ă€r nöjda ❤️

Anna-Lena, lite tufft med smÀrtan men glad att vi kunde göra saker tillsammans, för de ville ju barnbarnen, och jag slapp sitta pÄ hotellrummet.

Znogge sa...

Men aj, den foten sÄg ut att göra rejÀlt ont! Bra att du ÀndÄ kunde hÀnga med pÄ sÄ mycket Àven om smÀrtan kanske begrÀnsade lite. Lejonkungen sÄg vi nÀr vi var i London senast och den var mycket bra tyckte vi.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, tyvĂ€rr ingen shopping men barnbarnen nöjda med resan 😍

Ylva sa...

Vilken rolig resa, trots foten och vÀrmen.

Hanneles bokparadis sa...

Ylva, kul att resa med barnbarn, man fĂ„r se och uppleva helt nya och andra saker 🇬🇧

Ama de casa sa...

Ni har hunnit med mycket - men fasen vilken otur med snubblet...

KlimakteriehÀxan sa...

Det dÀr med sisu, det kan inte överskattas! Himla otur du hade, skönt att det gÄtt bra ÀndÄ. Hoppas foten blir ok snabbt igen.

Hanneles bokparadis sa...

Ama, otur och mycket smÀrtsamt.

KlimakteriehÀxan, varit nyss hos dokrord som sÀger att inte fraktur, utan ledband som lÀker

Mrs Calloway sa...

sicken tapper mormor/farmor! barnbarnen borde vara djupt imponerade. och tÀnk att du fick allt gjort som du planerat. hoppas att du sover jÀttegott och vilar ut ordentligt hemma i din egen sÀng efter vÀl förrÀttat vÀrv

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, tufft, men kunde ha varit vĂ€rre... barnbarnen fick köra rullstol, de hade tĂ„lamod ❤️

Bettys beundran sa...

Oj, oj vilken otur, men det lÄter som att resan ÀndÄ varit bra. LÀnge sedan jag var i London med livskamraten. Hade det som tradition att Äka en vecka i december. Tycker sÄ mycket om att ströva i deras gamla kvarter med alla vackra hus och nÄgon resa ut pÄ landet för att se slott och vackra byar. Hoppas foten blir bra snart.

Hanneles bokparadis sa...

Betty, tyvĂ€rr blev det inte sĂ„ mycket stadspromenader eller shopping… foten blir lĂ„ngsamt bĂ€ttre.

BP sa...

Ooooops! Den Londonresan lÀr du nog inte glömma i första taget. Din fot ser ju rent för djÀvligt ut. En himla tur att den inte var bruten. Var du ensam med barnbarnen i London? 33 grader - det Àr minst 10 grader för mycket - i London alltsÄ;-)

Hanneles bokparadis sa...

BP, ja, alldeles för varmt. Det var en gruppresa, barnbarnsresa, sÄ det var bÄde unga och gamla med. Det mesta var ordnat i förvÀg, och i London kunde man lÄna rullstol pÄ mÄnga stÀllen... men tufft var det.

Christina Karlsson sa...

Vilken hÀrlig resa och sÄ fint att fÄ uppleva allt det dÀr tillsammans med barnbarnen tÀnkte jag tills sista bilden dÄ jag inser att du Àr en beslutsam kÀmpe som lyckades genomföra allt trots missödet med foten. Det ser ut att ha gjort vansinnigt ont. Hoppas att det hunnit bli bÀttre och att du tar vÀl hand om dig!Krya pÄ dig!

Stykekram
Christina

Hanneles bokparadis sa...

Christina, vi har vÀntat pÄ resan nÀstan tre Är, barnbarnen nöjda, men vi ville ju kunna göra lite mer, gÄr pÄ stan, shoppa... tack, jag tar det lite lugnt nu.

Veiken sa...

troligt sÄ mycket ni hann, nÀr du var skadad. Den foten ser verkligen ut att göra ont. Jag hoppas verkligen att du snart Àr helt bra.
Snubblade? Det var ju en rejÀl smÀll!
Skönt att barnbarnen blev nöjda med sin resa!

Hanneles bokparadis sa...

Veiken, ja, en rejÀl smÀll, jag kan gÄ ett par kilometer, doktor gissade pÄ ledband, men kÀnns inte riktigt sÄ. Roligt att barnbarnen nöjda med resan, fast inte blev sÄ mycket shopping.

KajsaLisa sa...

Det dÀr Àr platser jag aldrig besökt i London, jag fÄr kolla pÄ dina fina bilder istÀllet. Jo jag har ocksÄ ramlat i busstrappen, landade mot vÀggen och stukade lillfingret. Fan vad ont det gjorde.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, det gör vÀldigt ont, kul att se platser med barnbarn som man kanske inte kommit pÄ att besöka annars.