Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

22 juni 2022

Dubbelexponering av Sebastian Avindell

Dubbelexponering (2022) av Sebastian Avindell är första delen i Östgötamorden – en deckarserie som speglar kriminaliteten i vår samtid och en storstadsregion där klyftorna växer. Linköping skakas av ett blodigt våldsdåd. En okänd gärningsman har skjutit tre personer på Stora torget från ett hotellfönster och därefter tänt eld på byggnaden. Caspar Ekberg och Liv Larsson på Linköpingspolisen ställs inför sina karriärers hittills svåraste fall - en utredning kantad av spår kopplade till terrorism och till offrens yrken inom socialtjänsten. Det blir allt svårare att hålla distans till de drabbade, och samtidigt hänger Caspars äktenskap på en skör tråd. När Caspar upptäcker att någon rör sig i hans trädgård om nätterna och hittar sonens kanin uppspikad på en vägg kommer hotet närmare. Han tvingas konfrontera sin värsta mardröm, medan Liv måste axla ett allt större ansvar för utredningen och ställs öga mot öga med en mördare som tappat kontrollen. Modernista.

   Magdalena lade sina späda armar i kors över bröstet.
   Hon slängde en orolig blick mot de stora panoramafönstren som agerade likt svarta speglar mot villans baksida. Bortom tomtgränsen bredde de stora träden och mörkret under deras kronor ut sig som ett svart streck mot nattens ljusblå kulör.
   "Du har varit borta massor."
   Han hade inte tid med det här. Dessutom var det länge sedan han varit någonstans alls. Inte sedan händelsen.
   "Inte nu, Magda. Det har skett en skjutning i stan. Jag måste åka."
   Utan att vänta på svar vände han om och gick ut i sommarnatten.
(sid 31)

7 kommentarer:

Mösstanten sa...

En deckare som utspelas i min hemstad. Inte så väldigt vanligt även om det finns några andra också.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, författaren bor där, kul men nya deckaremiljöer.

femfemman sa...

Hu! Men den låter ju superintressant!👍

znogge sa...

Tack för tipset. Den låter inte fel alls.

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, en ny välskriven deckare.

Znogge, tror du skulle gilla denna.

Ama de casa sa...

Lät spännande det där :-)

Hanneles bokparadis sa...

Ama, kul med bra debutanter.