Jag Àr anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och Àga böcker, lÀser, fotograferar, periodvis lÀsare; lÀser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek Àr uppfylld, Àr gift med en boklÀsare som Àlskar Fantomen. Som mormor och farmor lÀser jag Àven barnböcker. Jag mÄr bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker mÄste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

21 juli 2022

Festgala för drottning Elizabeth 🇬🇧 helgfrĂ„ga


Festgala för drottning Elizabeth StjĂ€rnorna frĂ„n musikens, dansens och sportens vĂ€rld samlas i ett jĂ€tteparty! En ljud- och ljusshow utan like. Alla firar drottning Elizabeths 70 Ă„r pĂ„ tronen: Queen med Adam Lambert öppnar galan, och Diana Ross avslutar. DĂ€remellan Alicia Keys, Rod Stewart, Elton John och mĂ„nga fler. Med hyllningar frĂ„n Julie Andrews, David Beckham, David Attenborough och Andrea Bocelli. FrĂ„n tre specialbyggda scener framför Buckingham Palace blir det utdrag ur Fantomen pĂ„ operan, Hamilton och Lejonkungen. 22 000 lyckliga fick biljetter, och nu kan vi alla uppleva showen med dem. Se: HÄR.

Tipsa om böcker, resmÄl, tv-program och recept, det fÄr gÀrna ha en anknytning till böcker. Det kan vara ett recept ur en roman till exempel eller ett tv-program som bygger pÄ en bok. Ja ni förstÄr sÀkert vad jag menar: Mia i HelgfrÄgan.

8 kommentarer:

femfemman sa...

SÄg galan. MÀktigt och bra. Och sÄ njöt jag av prins Charles goda engelska!

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, alla bra artister samlade, bra att prinsen kan bra engelska.

Robert W sa...

Tack för lÀnken till den underbara galan!

Hanneles bokparadis sa...

Robert W, sÄ mÄnga bra artister!

KlimakteriehÀxan sa...

Jag sÄg riktigt mycket av showen. Blev helt superimponerad av hur man anvÀnde hela slottsfasaden att projektera saker pÄ. Otrolig bild nÀr Buckingham P "brann"! Och hÀsten och fÄgeln i skyn!
Njöt banne mig mer av scenografin Àn av artisterna.

Hanneles bokparadis sa...

KlimakteriehÀxan, vÀldigt imponerande!

Åsa sa...

Oj, det dÀr verkar storstilat vÀrre. Britterna kan verkligen fira.

Hanneles bokparadis sa...

Åsa, mĂ€ktigt! 🇬🇧