Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

04 augusti 2022

Kvinnor vid grillen - hett #63

Kvinnor vid grillen (2000) av Åsa Scharin och Clas Petersson köpte jag kanske för det vackra omslagets skull, och temat att även kvinnor kan grilla, inte använt någon av de trevliga recepten. En del barnvänliga. Fina illustrationer. Och kvinnor vill också få applåder och beröm när biffarna kommer på bordet, inte bara ta hand om disken efteråt. Boken är ganska rolig också, mellan recepten. Kapitel Mannen och hans utrustning är illustrerad med linjal och suspensoar. När såg ni en kvinna vid grillen senast?

Veckans inlägg i Monikas Hett i hyllan där man bekänner sina hyllvärmare.

7 kommentarer:

Mösstanten sa...

Det är nog vanligast att mannen grillar och kvinnorna står för sallad och att se till att det är trevligt dukat, att allt som behövs finns i form av bröd, potatissallader och dylikt. Dessert, eller kaffe och kaka. Minst lika mycket jobb och planering för allt det andra som hör till. Kul att den här rosa boken finns.

Monika sa...

Det är inte speciellt ofta man ser en kvinna vid grillen, nej. Lite tänker jag väl att något kan väl mannen få ha kvar, men om man som kvinna vill grilla så är det väl bara att göra det 🙂

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, ofta så, tar mannen hand om disken och plockandet efteråt?

Monika, bokens grillande kvinnor fick inte applåder av männen...

Lottens Bokblogg sa...

Det borde ju inte ens behövas en bok, kvinnor borde ju kunna stå vid grillen lika mycket. Men det är nog oftare männen, undrar varför.

Hanneles bokparadis sa...

LOtten, kvinnorna i boken berättar sina negativa erfarenheter, kanske blivit bättre nu... Många fina recept, även av manliga kockar 🙂 barnvänlig mat också.

Znogge sa...

Trevlig bok för visst kan kvinn or grilla :D Det har jag sett många bra bevis på men på något vis har det blivit mannens domän.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, det är väl ok om mannen tar hand om disken också 🙃