Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

02 september 2022

The English Bookshop i Göteborg

Göteborg får i höst en ny bokhandel när The English Bookshop slår upp dörrarna för en ny butik. Läget på Kungsgatan är ultimat med ett kluster av bokhandlar och lokalen blir jättecharmig. Den började 1995 när Jan Smedh och Christer Valdeson öppnade den första butiken i Uppsala. Tretton år senare, 2008, utökades verksamheten med en butik i Stockholm och nu i höst är det dags för nästa steg – en butik på Kungsgatan 19 i Göteborg.
– Vi drivs av ett genuint intresse för böcker och läsning, så det känns roligt och viktigt att öppna en ny bokhandel. Intresset för att läsa fysiska böcker på engelska är större än någonsin, säger Jan Smedh i ett pressmeddelande.

Butikschef blir Miranda Blomberg som har erfarenhet från butiken i Uppsala. Vi längtar efter att få träffa alla bokälskare i Göteborg och bjuda in dem i vårt bokparadis. De som redan besökt oss på bokmässan tidigare år eller varit i någon av våra två butiker vet vad som väntar, säger hon i pressmeddelandet. Läs: HÄR.

6 kommentarer:

Mösstanten sa...

Det är alltid roligt att få veta att det startas nya bokhandlar, särskilt nu när vi köper så mycket böcker på nätet. En engelsk bokhandel borde vara alldeles särskilt trevlig för dig.

femfemman sa...

Hoppas verkligen att den butiken kan locka till sig många kunder. Gissar dock att böckerna Blir betydligt dyrare än de pockets som finns hos svenska bokhandlare. Har upplevt att böcker är dyrare i Storbritannien dessutom. Modigt gjort att öppna ny butik i dessa tider

Veiken sa...

Jag hoppas verkligen att det blir fart på den bokhandeln. Många läser på nätet eller lyssnar på böcker och väljer ur den mångfald som finns där!

Anki sa...

Låter bra! Nuförtiden läser många på engelska, också i Finland.

znogge sa...

Vilket härligt tillskott och jag hoppas att butiken kommer att locka många kunder!

Hanneles bokparadis sa...

då har man nästan allt man behöver i närheten 🇬🇧