Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

05 september 2022

Flod av döda själar av Liz Moore


Flod av döda själar (Long Bright River2022) av Liz Moore, boken blev en omedelbar New York Times bestseller och har blivit en internationell bästsäljare, utgiven i 21 länder. Den har hyllats av kritikerna och valts till en av Årets bästa böcker av bland annat NPR, Parade Buzzfeed och Barack Obama.

I ett område i Philadelphia som brottas med utbrett drogmissbruk har två tidigare oskiljbara systrar hamnat på motsatta sidor av samhället. Den ena systern, Kacey, lever på gatan och är fast i sitt drogberoende. Den andra, Mickey rör sig på samma gator men som polis. De har ingen kontakt med varandra, men Mickey oroar sig ständigt över sin syster. Så försvinner Kacey en dag spårlöst, i samma veva som en rad mord begås i Mickeys distrikt. Mickey blir besatt, farligt besatt, av att hitta förövaren - och sin syster - innan det är för sent. Modernista.

    Media har uppenbarligen tagit upp historien - äntligen. Om de här morden hade inträffat i centrum skulle vi ha upplysts om det första av dem redan för en månad sedan.
    Det är bara en kollega till i rummet, en ung kvinna som började för inte så länge sedan. Idag har hon nyss fått gå av nattskiftet, Jag kommer inte ihåg vad hon heter.
     "Fyra kvinnor har nyligen hittats döda vid olika tillfällen och först betraktats som överdoser. Men ny information har fått polisen att fråga sig om det inte egentligen handlar om brott."
     Fyra.
     Jag känner bara till tre
(sid 102)

6 kommentarer:

femfemman sa...

Den får jag boka. Boka bok på bibblan...
Bra att ha med några böcker att läsa mellan vandringarna. Det är ungefär vad man orkar. Och så orkar man äta god mat, förstås. Ha det gott!

Hanneles bokparadis sa...

Anna.Lena, helt färsk deckare, bibliotek är toppen

Mösstanten sa...

Ännu en spännande deckare. Tack för tips!

wiolettan sa...

Deckare, har jag tyckt om att läsa, men det var förr. Har läst otaliga sådana i mina dar. Vet ej vad som hänt på ålderns höst, men nu måste det vara en "snäll" deckare om jag ska klara av det. Denna verkar onekligen spännande.

Znogge sa...

Tack för tipset. Den låter bra så den är noterad.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, intressant författare