Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

28 december 2022

Agatha Christies hemliga anteckningsböcker

Agatha Christies hemliga anteckningsböcker Brittisk dokumentär från 2019
Om alla tiders bästsäljande författare. Bakom Poirots små grå celler dolde sig en lika skarp hjärna, Agatha Christies egen. Vi bläddrar i hennes journaler, privata brev och dagböcker. Hur tänkte hon ut sina älskade deckare? Berättare är Samantha Bond, känd från fyra James Bond-filmer. Se: HÄR.

5 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Den dokumentären har jag inte sett men har för mig att den nämndes i tv-n just under 2019. Agatha Christie hör till en av favoriterna.

Hanneles bokparadis sa...

Karin, här får vi reda på hur hon tänkte och skrev sina böcker, intressant, en berest dam.

Klimakteriehäxan sa...

Jg tycker Agneta Pleijels bok om Chrisitie (Porträttet) är riktigt bra - om mn inte lyssnar till den. Författarinläsningen är INTE bra. Men Pleijel har gjort bra research.

Znogge sa...

En mycket duktig författare och en föregångare inom genren.

Hanneles bokparadis sa...

livet skulle ha varit tråkigare utan Agatha Christie 📚