Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

12 december 2022

Åtta dagar med dig av Jean Meltzer

Åtta dagar med dig (The Matzah Ball 2022) av Jean Meltzer berättar om den trettioåriga judinnan Rachel som bär på en stor hemlighet - hon fullkomligt älskar julen och har till och med byggt sin karriär på den. Rachel är en New York-baserad, bästsäljande författare till romantiska julromaner, men under pseudonym eftersom hennes julvurm är hemlig för familjen, framför allt för hennes pappa Rabbi Goldstein. När Rachels förlag plötsligt vill att hon skriver en romantisk Chanukka-roman tappar hon helt inspirationen och i ren desperation bestämmer hon sig för att få tag på en biljett till årets mest omtalade Matzah ball, festen som går av stapeln på Chanukkas åttonde och sista dag. Även om det innebär att hon måste spendera tid med sin gamla ärkefiende Jacob Greenberg.

"Inte en enda gång, i hela sitt liv, hade hon glömt den läxa som hennes mamma lärt henne. Folk hade ögonen på en. Och ens val och handlingar kunde påverka hela familjen.
   Nu ägnade Rachel alldeles för mycket tid åt att föreställa sig det värsta som kunde hända. Hennes pappa skulle förlora jobbet i sin älskade synagoga och inte längre vara den judiska lagens skiljedomare. Hennes mamma, som levde för att ta emot gäster i hemmet under sabbaten, skulle plötsligt bli en paria i den sammansvetsade judiska församlingen
." (sid 18)

8 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

En spännande bok verkar det vara, rent känslomässigt, i alla fall. Måsten som hoppas över för att man vill känna sin egen äkta glädje som kan ställa till det för hela ens övriga familj. Lite humor läser jag också i de rader som finns i inlägget och också en romans...med ärkefienden ;). Den boken ska jag hålla ögonen öppna för. Den verkar vara tillräckligt lättsam för mitt sinne just nu.

Hanneles bokparadis sa...

Karin, lite annorlunda än vad man läser i vanliga fall

Anna i Portugal sa...

Igen, tack för boktips! Skriver upp på listan. Kul att läsa något lite annorlunda :)

Hanneles bokparadis sa...

Anna i Portugal, en annan värld som man inte är så bekant med 🙂

znogge sa...

Det låter onekligen som en annorlunda bok.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, visst blir man nyfiken

Christina Karlsson sa...

Låter intressant. Den skulle jag kunna tänka mig att läsa.

Hanneles bokparadis sa...

Christina, ett annat sätt att sätt att leva.