Jag Àr anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och Àga böcker, lÀser, fotograferar, periodvis lÀsare; lÀser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek Àr uppfylld, Àr gift med en boklÀsare som Àlskar Fantomen. Som mormor och farmor lÀser jag Àven barnböcker. Jag mÄr bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker mÄste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den hÀr bloggen:

23 februari 2023

Enhörningen av Maria Grundvall đŸ‡«đŸ‡ź

Enhörningen (2021) av Maria Grundvall handlar om en vanlig finlandssvensk fyrtioÄring som drabbas av en lÀngtan efter nÄgot mer spÀnnande Àn den trista vardagslunken. Och om en filmstjÀrna i London vars liv inte Àr sÄ enkelt som det verkar. Olivias liv Àr en grÄ kompromiss och hennes jobb Àr en mardröm. Men hon har en plan. Hon ska till London för att Àntligen carpa lite diem. DÀr bor nÀmligen universums mest fascinerande man, filmstjÀrnan Will Harris. Varför stanna kvar i en kvÀvande Helsingforsvardag nÀr man kan göra en utflykt och kanske rÄka trÀffa sin idol? Lyckligtvis Àr Olivia en vuxen, förstÄndig kvinna och inte en galen stalker. Annars kunde det sluta vÀldigt pinsamt.

   "Olivia Ă€lskade Kabelfabriken fast den inte Ă€lskade henne tillbaka. Hon Ă€lskade de gamla tegelvĂ€ggarna och den skrikiga vĂ€ggmĂ„lningen. Hon Ă€lskade utstĂ€llningarna och fotomuseet och danskompaniet och hantverksmĂ€ssorna som krĂ€ngde steampunksmycken före jul. Hon Ă€lskade den lilla butiken som sĂ„lde ironiska pappersprodukter bredvid entrĂ©n. Hon Ă€lskade att cafĂ©et hade stora fönster ut mot havet och att man ibland fick en plats bredvid ett av dem." (sid 145)

8 kommentarer:

Mösstanten sa...

Undrar just om detta Àr en feelgood som jag skulle tycka om?

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, feelgood har tydligen blivit lite av skĂ€llsord... 🙃

Anna i Portugal sa...

Det lÄter som en bok jag skulle kunna gilla. Och som utspelar sig i en stad jag Àlskar.

Hanneles bokparadis sa...

Anna i Portugal, trevligt att lĂ€sa om platser man kĂ€nner igen đŸ‡«đŸ‡ź

Znogge sa...

Det lÄter som en bra och lÀsvÀrd bok.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, författaren verkar vara bekant med miljöerna.

femfemman sa...

NÀr jag lÀste titeln, sÄ trodde jag att det var en barnbok. Men det var det inte. Tror absolut att det Àr en bok som jag kunde gilla. Tack för ytterligare ett vÀrdefullt tips.

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, titlar Àr inte alltid entydiga.