Jag Àr anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och Àga böcker, lÀser, fotograferar, periodvis lÀsare; lÀser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek Àr uppfylld, Àr gift med en boklÀsare som Àlskar Fantomen. Som mormor och farmor lÀser jag Àven barnböcker. Jag mÄr bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker mÄste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den hÀr bloggen:

04 februari 2023

Misbehaviour 🇬🇧 i svtPlay

Misbehaviour Brittisk-fransk lÄngfilm frÄn 2020
Året Ă€r 1970 och den ambitiösa medelklasstjejen Sally har motvilligt tvingats inse att attityden hos mĂ€nnen i hennes omgivning sĂ€tter kĂ€ppar i hjulet för karriĂ€ren. NĂ€r hon trĂ€ffar rebelliska Jo sĂ„ förenas de tvĂ„ skarpsinniga kvinnorna i kampen för att exponera skönhetstĂ€vlingarnas förĂ„ldrade kvinnosyn.
Tillsammans med sina medsystrar tĂ€nker de genomföra en högljudd protest under Miss World-tĂ€vlingen i London, som direktsĂ€nds vĂ€rlden över med Bob Hope som programledare. Filmen bygger pĂ„ verkliga hĂ€ndelser. Regi: Philippa Lowthorpe. I rollerna: Keira Knightley, Jessie Buckley, Greg Kinnear, Keeley Hawes, Gugu Mbatha-Raw, Clara Rosager, Rhys Ifans m.fl. Se: HÄR.

5 kommentarer:

znogge sa...

Den har jag sett. TÀnkvÀrd och bra tyckte jag :D

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, bra sevÀrd sann historia.

KajsaLisa sa...

Det dÀr lÀt riktigt roligt.

KajsaLisa sa...

Oj det dÀr lÀt lite för okÀnt för mig. Virginia Woolf och Bloomsburygruppen har jag hör talas om bodde i Holborn i London om jag minns rÀtt.

Annette sa...

Den filmen Àr ett mÄste, tack för tipset!