Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

29 mars 2023

bra bokserie om begravningar - kulturfråga

Läser sällan serier men läste Ewa Klingbergs intressanta serie om Tranans begravningsbyrå. Författaren  har god kunskap, man lär sig mycket, tänkvärt och lärorikt. Viktiga frågor vi alla ställs inför. Tranan är modern och innovativ begravningsbyrå, de skapar flera webbtjänster och gör det enkelt för besökare, är med på mässor, följer trenderna. Personalen blir mer sammansvetsad, de har blivit ett team som ställer upp för varandra, kommer med egna idéer och initiativ för att begravningsbyrån ska överleva. En intressant värld som vi alla någon gång kommer i kontakt med.

Vilka bra bokserier följer du just nu? undrar: enligt O i veckans Kulturfråga.
Besökt en begravningsmässa Vilorum för personal med svärdottern.

Länkar till Tranan-böcker:

12 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Nämen, se där, plötsligt händer det! Jag har redan läst det du skriver om :) En lättläst och charmig bokserie om något så tungt som begravningar. Jag uppskattade också det jag lärde mig av böckerna.

Hanneles bokparadis sa...

Anna i Portugal, visst lär man sig en hel del i böcker 🙂

enligt O sa...

Kul! Den serien har jag faktiskt inte läst.

femfemman sa...

Läste den första. Fastnade inte för den. Ska ge dem en ny chans!

znogge sa...

Även begravningsbyråerna måste ligga lite mer i tiden och använda den nya tekniken. Det kommer mer och mer och många ligger väl framme.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, tror att all verksamhet behöver hänga med det nya, och kunna hjälpa med olika önskningar och klienter. Borgerlig begravning har blivit vanligare, olika religioner.

Mrs Calloway sa...

har läst första delen i begravningsbyråserien och en del annat av Ewa Klingberg

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, nytt grepp att skriva en hel serie om en begravningsbyrå, djärvt och det blev riktigt bra,

Klimakteriehäxan sa...

Har läst en eller två i serien men blev nog inte lika imponerad som du.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, man kan se väldigt olika i böcker.

Ylva sa...

Det får mig att tänka på serien som börjar med Berlinerpopplarna av Ragde, där det är en begravningsbyrå med men där fick vi lära oss mer om hur det är i Norge.

Hanneles bokparadis sa...

Ylva, tack för påminnelsen, böckerna olästa i bokhyllan…