Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

26 mars 2023

En gnista i mörkret av Stacy Willingham

En gnista i mörkret
(A Flicker in the Dark 2023) av Stacy Willingham.
Chloe Davis är dotter till en seriemördare som dömdes och fängslades när hon var tolv. Offrens kroppar påträffades aldrig och de döda flickorna antas vara gömda någonstans i Louisianas våtmarker. Fallet blev ökänt och familjen slogs i spillror. Pappans brott hemsöker henne fortfarande, men Chloe har lyckats bygga upp ett nytt liv. Hon är numera en respekterad psykolog verksam i Baton Rouge, och hon har en kärleksfull pojkvän. Men hon har inte lyckats slå sig fri – ibland blir hon paranoid och tror att det förflutna ska komma ikapp henne.
När en ung flicka – som också är en av hennes egna patienter – försvinner, blir Chloes värsta mardröm verklighet. En gnista är allt som behövs för att allt i tillvaron ska förvandlas till aska och mörker. Efter så många år trodde hon inte att fler mord skulle begås, men hon hade fel.
Boken ges ut i över 30 länder och en TV-adaption för HBO Max är under utveckling. Modernista.

"Det finns så många knappt märkbara sätt som vi kvinnor använder oss av för att undvika risker i vardagen. För att skydda oss mot skuggorna, mot osynliga rovdjur. Mot alla som vi varnats för, mot allt vi hört berättas om. Ofta är metoderna så subtila att vi knappt tanker på dem själva.
    Hinna åka hem från jobbet innan det blivit mörkt. Trycka handväskan mot bröstet med ena handen, medan den andra håller bilnycklarna som ett vapen när vi småspringer mot bilen, strategiskt parkerat under en gatlykta för den händelse vi inte skulle hinna åka hem innan det är mörkt. När vi närmar oss bilen kollar vi att baksätet är tomt innan vi öppnar framdörren. Vi håller stadigt i mobilen, så att vi snabbt kan slå 112. Snabbt sätta sig. Låsa dörrarna. Inte dröja sig kvar. Köra i väg direkt.
" (sid 23) Flera smakbitar: HÄR.

16 kommentarer:

Monika sa...

Vi läser samma bok i dag 🙂

Robert W sa...

Hemskt att kvinnor ska behöva vara rädd för männen.

Hanneles bokparadis sa...

Monika, kul sammanträffande! 🙂

Robert W, håller med, ger även dåligt rykte för bra män.

Lottens Bokblogg sa...

Känner igen mig i beskrivningen.
Boken ligger i läshögen här hemma.

Mia Eggimann sa...

Tack för smakebiten, ska den bli tv-serie det visste jag inte.

Anna i Portugal sa...

Tack för tips. uppskriven på att-läsa listan

femfemman sa...

Bra boktips.
Och så bra att du framhåller att det finns väldigt många bra män.
Och en del o-bra kvinnor. God söndag!

Hanneles bokparadis sa...

de flesta män och kvinnor är ju bra 💕

znogge sa...

Tack för tipset. Den boken noterar jag!

Lyrans Noblesser sa...

Den här vill jag se filmatiserad :)

Paula sa...

Usch då så tråkigt att behöva känna så. Jag har så många år bott ute på landet där man inte behöver vara rädd för vad man kan råka ut för i mörker. Men nu bor jag ju i princip i stan och kanske kommer osäkerheten smygande ...
Tack för smakbit

Cinnamon sa...

Det låter som en intressant bok. Tack för smakbiten!

Mrs Calloway sa...

visst har en ändrat sitt beteende under åren. jag märker att jag tänker på ett helt annat sätt inför utevistelse efter mörkrets inbrott. och vissa gator och områden undviks. tråkig utveckling. tack för smakebiten! okänd bok för mig

Hanneles bokparadis sa...

boken är helt färsk debut, bra med Smakbitar.

KajsaLisa sa...

Själv tror jag inte verkligheten är så farlig, bor bredvid ett miljonsprogramsområde, gått igenom en massa gånger och det har aldrig hänt något.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, att vara rädd tär, jag känner mig trygg.