Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

01 juli 2023

på cirkus #234

Vi var på cirkus med barnbarn på midsommardagen. Riktigt roligt, lite som familjecirkus; pappa presenterade, mamma lindansade, dotter uppe i trapetsen, jonglerade, akrobatik. Inga djur, de förbjöds 2019. Biljetten sparar jag som bokmärke. Enid Blyton hade cirkus som tema i många böcker. Kanske även Gerd och BP har bokmärke.

8 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Minns inte att jag läst en enda cirkusbok av Blyton! Minns däremot diverse cirkusbesök, det läskigaste när en ormtjusare lät kobran krypa rakt emot mig - jag var stel som en pinne, oförmögen att röra mig, det kunde mamma vittna om! Nu har väl ingen cirkus goftormar (hoppas jag).

Lena i Wales sa...

Det var längesedan jag var på cirkus, troligen senast när barnen var små.
Trevlig helg!

Geddfish ♥ sa...

Cirkus, ja det var ett tag sen. Även att jag läste Enid Blyton.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, minns när dottern hade en stor boaorm som "halsband" i Berlin, en gatukonstnär. Cirkusar har inga djur alls.

Geddfish ♥ cirkusar börjar bli sällsynta.

Hannas krypin sa...

Har läst en bok av Enid Blyton. Visst var det hon som skrev "fem-böckerna"?

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, ja, sägs att Enid Blyton skrev typ fyrahundra böcker, även för småbarn.

BP sa...

Ett roligt minne oh ett perfekt fejk-bokmärke. Har inte sett en cirkus i Täby på många år. Minns att cirkus besökte kommunen två gånger per år, men sedan dog den traditionen...

Hanneles bokparadis sa...

BP, trevligt minne för cirkus börjar bli sällsynt.