Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

09 december 2023

Jon Fosse - Det som inte kan sägas

Jon Fosse - Det som inte kan sägas. Se: HÄR.
Norskt författarporträtt från 2019 

2023 års mottagare av Nobelpriset i litteratur, den förste norske författaren på 95 år. Fosse skriver i olika genrer, men det är framför allt dramatiken som gett honom den stora internationella uppmärksamheten. Fosse har under de senaste åren sagt nej till alla slags offentliga uppträdanden, men inför sin 60-årsdag i september 2019 gick han med på att möta Hans Olav Brenner för en intervju. Ett porträtt av en författare som inte räds sanningen, men som ändå menar att det finns mycket som inte kan sägas.

Årets Nobelpristagare i litteratur Jon Fosse kommer bara att delta i absolut nödvändiga Nobelaktiviteter i samband med att priset delas ut. Det innebär att han tackar nej till alla intervjuer, och han ser fram emot att få dagarna i Stockholm avklarade. "Större sociala sammankomster ger mig ingen glädje."
Jon Fosse njöt  av Nobelmiddagen bredvid kungens syster 🙂 och Fosses 11-åriga dotter var med.

4 kommentarer:

femfemman sa...

Låter som en riktigt klok person.Nu får jag inte nobelpris, men jag förstår honom helt. Skulle göra samma sak, och slippa allt ståhej!

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, riktigt trevligt program.

Znogge sa...

Så kan det vara ja och man får acceptera att inte alla uppskattar den sortens uppmärksamhet eller trivs i rampljuset.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, men jag kommer att sitta klistrad framför tv:n och titta på alla som vill vara med 🙂