Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

13 december 2023

senaste inköp - kultur


Köpte Spårvagnsresor med Mr Hume (2023) av Horace Engdahl. Boken blev nominerad till Stora Fackbokspriset. Engdahl är kunnig, skriver bra, rolig, göteborgskt. Historia, filosofi, seder och bruk. Hume var kompis med Gustaf Philip Creutz (1731-1785), en orättvist bortglömd man, enligt Engdahl. Lika bekant som i salongerna är Horace Engdahl i Göteborgs gatuliv, där han har bott centralt några år. En bok som man gärna plockar fram och läser igen.

Jag har också två nyöversatta böcker av Thomas Bernhard på väg. Bokat ekonomipristagare Claudia Goldins bok Career and Family på biblioteket.

Vilken var den senaste bok du köpte? Varför just den? undrar Enligt O i: veckans Kulturfråga.

10 kommentarer:

Znogge sa...

Det låter intressant.
Sedan jag fick min läsplatta så köper jag inte böcker. Hade dragit ner på det redan innan för numera tycker jag att allt finns på biblioteken. Sedan finns det ändå böcker som jag vill äga och några står på min önskelista i år.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jag är flitig biblioteksbesökare, men några böcker vill jag äga, kul att rota på antikvariat också. Nya böcker försvinner fort, även på bibliotek.

Hanna / Rak i ryggen sa...

Tack för tips! Du är verkligen i framkant med biblioteket. Önskar jag var lika på.

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, bibliotek är nära, vi kan beställa hemifrån, hämta och lämna på 25 olika bibliotek 🙂

Mrs Calloway sa...

bibliotek är oersättliga och borde förses med tillräckliga medel. särskilt i dessa magra tider. men somligt vill en äga. Horace Engdahl, som ju kommer ifrån Blekinge, brukar jag läsa. han är verkligen väldigt kunnig och uttrycker sig väl.

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, bibliotek ordnar också intressanta föredrag och annat.

femfemman sa...

Senaste boken av Adler -Olsen. Arkiv Xseroen."Natriumklorid". Ska läsa den bara första tröjan är klar.

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, inte läst den danske Jussi Adler-Olsen

enligt O sa...

Engdahls bok vill jag faktiskt läsa. Han är en bra författare, trots att han inte alltid verkar vara en trevlig person.

Hanneles bokparadis sa...

enligt O, en missförstådd man i medierna.