Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

21 februari 2024

filmad novell av Guy de Maupassant

Räkna de lyckliga stunderna blott Svensk långfilm från 1944, se: HÄR.
Vilket syftar på solur, som räknar bara de soliga timmarna, de ljusa lyckliga stunderna i livet... inte räkna de regniga dagarna. Ett drama om den unge Alf som är förälskad i affärsexpediten Lilian. Alf kommer dock från fina kretsar, där Lilian med sin enkla bakgrund aldrig kommer att bli helt accepterad, och de unga tu har till sist bestämt sig för att bryta upp sitt förhållande och gå skilda vägar. Innan de skiljs åt blir de dock inkallade till Alfs farfar Victor som har en viktig historia att berätta. Regi: Rune Carlsten. I rollerna: Sonja Wigert, Arnold Sjöstrand, Olof Widgren, Hugo Björne, Gerda Lundequist, Barbro Ribbing, Anita Björk m.fl. Maupassants litterära karriär tog fart när moderns familjebekant Gustave Flaubert visade intresse för hans texter.

4 kommentarer:

Mösstanten sa...

Egentligen borde jag nog läsa några noveller av Maupassant. Läste väl någon i skolan kanske. Tanken dyker upp ibland, men sedan blir det tydligen inte mer av det.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, Guy de Maupassant är läsvärd, han var produktiv.

Znogge sa...

Den har jag sett men det var länge sedan. Ett klassiskt tema på den tiden.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, riktigt fin svartvit film, och bra budskap att bara räkna de bra stunderna.