Jag Àr anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och Àga böcker, lÀser, fotograferar, periodvis lÀsare; lÀser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek Àr uppfylld, Àr gift med en boklÀsare som Àlskar Fantomen. Som mormor och farmor lÀser jag Àven barnböcker. Jag mÄr bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker mÄste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den hÀr bloggen:

19 februari 2024

tĂ„rar đŸ˜„ selfie

1. Den boken fick mig att grÄta - Det finns annan frukt Àn apelsiner av Jeanette Winterson Àr en underbar berÀttelse om en starkt religiös uppvÀxt som fÄr en att bÄde skratta och grÄta, boken finns filmatiserad.

2. Den filmen fick mig att grÄta - Barnmorskan i East End : en sann berÀttelse frÄn 1950-talets London av Jennifer Worth kan man lÄna pÄ biblioteket. Helt otroliga livsöden de cyklande barnmorskorna fick möta, mycket kÀrlek trots fattigdomen. GrÄtit varje gÄng, ofta av glÀdje.

3. Den nyheten fick mig att grÄta - 11 september.

4. Den sporthÀndelsen fick mig att grÄta - nÀr jag som 53-Äring kom i mÄl för 10:e gÄngen i GöteborgsVarvet efter 21 km.

5. Den lÄten fick mig att grÄta - nÀr kantorn sjöng pÄ finska pÄ min 90-Äriga mors begravning.

6. Den kaffetÄren Àr den bÀsta - kaffe utan grÀdde Àr som kÀrlek utan kyssar (foto pÄ ett café i VÀrmland med udda koppar).

11 kommentarer:

Mösstanten sa...

Ja, det Àr mycket som kan fÄ en att grÄta. Jeanette Wintersons bok Àr fin och Barnmorskan i Eastend har jag aldrig lÀst men nog har det blivit lite vÄtt i ögonen ibland nÀr jag har tittat pÄ tv-serien. Strong insats pÄ Göteborgsvarvet.

Äventyret framtiden sa...

TÄrar Àr bra, bÄde i glÀdje och i sorg. Skulle inte de komma sÄ kanske man bara sprack rent av...Bravo till insatsen Är 2004 och grÀt gjorde jag ocksÄ den 11 september dÄ Terrorn visade sitt grymma ansikte. StÀmningsfullt med kantorn som sjöng pÄ finska, jag förstÄr dig vÀl.

femfemman sa...

Böcker och filmer kunde framkalla tÄrar. Förr. Vet inte nu. SvÄrare med tÄrar dp man blir gammal. Nyheter grÄter jag inte över.. Blir mest rÀdd.Och arg.
SuverÀnt facit pÄ Gbgsvarvet. Har aldrig sprungit sÄ lÄngt. Det rÀckte med milen, pÄ den tiden det begav sej. Saknar att jag inte fixar att dpringa lÀngre. God mÄndag!

Znogge sa...

Nog finns det mÄnga kÀnslosamma ögonblick i vÄrt liv och tÄrar som stÄr för lycka, glÀdje och sorg. Generellt har jag inte sÄ lÀtt för att grÄta men starka kÀnslor finns inombords i stÀllet.

Anna i Portugal sa...

Grattis till halvmaran! Och sÄnger som Àr förknippade med personer om dött frambringar tÄrar hÀr ocksÄ. Min selfie kommer imorgon.

KlimakteriehÀxan sa...

Kul att lÀsa dina svar! Extra plus för dina idrottstÄrar. Det var ju en bragd!

Kina sa...

SĂ„dan tur att det finns positiva saker att grĂ„ta Ă„t ocksĂ„! Vad bra gjort av dig! Jag skulle aldrig ha kommit fram! 😀 Ha det gott!

BP sa...

Barnmorskan i East End tittar du sÀkert pÄ i tv-serien ocksÄ. Det gör jag med. En av fÄ serier som jag följer som inte Àr deckare. De flesta skÄdespelarna i serien hÀnger ju med sÀsong efter sÀsong, sÄ de mÄste nog gilla livet pÄ 1950- och 1960-talet.
Stor eloge till deltagandet i Göteborgsvarvet. Bra jobbat. Set ser som du opererat bÄda dina knÀn, eller...
HÄller ocksÄ med dig om kaffe utan grÀdde. AnvÀnder alltid en skvÀtt mellangrÀdde i min Nespresso.
Kul att lÀsa dina svar:-)

Hanneles bokparadis sa...

BP, mina knĂ€n Ă€r helt intakt, fortfarande 🙂
Det ska vara 40% vispgrÀdde i mitt kaffe

Susjos sa...

Kul att lÀsa dina svar!
Imponerande att du sprungit Göteborgsvarvet!
Å sĂ„klart ser jag pĂ„ serien "Barnmorskan i East End"!

Hanneles bokparadis sa...

Susjos, förstĂ„r att du vill titta pĂ„ Barnmorskorna, brittisk kvinnohistoria under nĂ„gra decennier. Tio GöteborgsVarv, lite mallig Ă€r jag. De tvĂ„ första med sonen, sen sprang han ifrĂ„n mig 🙂