Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

06 mars 2024

Kärlek på hjärnan av Ali Hazelwood

Kärlek på hjärnan (Love on the Brain 2024) av Ali Hazelwood som är neurovetenskapsprofessor. Kärlek på hjärnan är hennes andra bok i Kärlekshypoteser-serien. Modernista.

Vad skulle Marie Curie göra? Den frågan ställer sig Bee Königswasser ofta, och om NASA hade erbjudit Marie att leda ett neurovetenskapligt projekt är Bee övertygad om att hon skulle ha tackat ja direkt. Å andra sidan behövde den moderna fysikens moder aldrig samarbeta med Levi Ward...
    Visst, Levi är attraktiv – lång, mörk och stilig – men ända sedan de gick på universitetet tillsammans har det stått klart att han föraktar Bee. När hennes utrustning börjar försvinna och resten av personalen ignorerar henne verkar det uppenbart vem som är boven.
    Men när Bee konfronterar sin ärkefiende är han förvånansvärt stöttande, och snart tvingas hon medge att hon tycker riktigt bra om honom. Plötsligt drar hjärnan och hjärtat åt olika håll, och när det gäller kärlek inser Bee att det bara finns en fråga som betyder något: Vad ska Bee Königswasser göra?

    "Skulle jag någonsin ljuga för dig?"
    "Förra veckan svor du på att Stephen King höll på att skriva en spinoff till Nalle Puh." Och jag trodde henne. Liksom jag trodde på att Lady Gaga är en välkänd satanist, och att badmintonracketar är gjorda av mänskliga ben och tarmar. Kaotisk, misantropisk goth och kusligt uttryckslös sarkasm är hennes varumärke, och jag borde veta bättre än att ta henne på allvar. Problemet är att hon emellanåt framkastar en till synes galen historia som efter närmare efterforskningar (det vill säga en Googlesökning) visar sig vara sann. Visste du till exempel att Motorsågsmassakern bygger på en sann händelse? Jag visste det inte förrän jag träffade Rocío, och jag sov betydligt bättre innan dess.
    "Tro inte på mig, då." Hon rycker på axlarna och återgår till sin övningsbok för ansökan till doktorandstudier.
(sid 22)

7 kommentarer:

Mösstanten sa...

Kanske underhållande och bra, vad vet jag? Helt ny författare för mig.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, Ali Hazelwood är intressant.

Znogge sa...

Den låter lite speciell tycker jag. Ny författare för mig!

femfemman sa...

Den skulle jag nog kunna sträckläsa. Ska kolla om den finns på bibblan. Tack för tips!

Hanneles bokparadis sa...

Helt ny bok, trevlig vuxenförfattare.

Hannas krypin sa...

Tycker att den låter väldigt intressant! Måste direkt googla om motorsågsmassakern är sann. Såg filmen som tonåring och var rädd en vecka.

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, såg aldrig den filmen