Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

18 mars 2024

Sverige för idioter av Kalle Lind

Sverige för idioter : typ en lärobok (2014) av Kalle Lind.
Är du kanske nyanländ till Sverige? Har du bott här hela ditt liv utan att tänka på det? Har du drabbats av minnesförlust? Då kan det här mycket väl vara boken för dig. För här får du veta en hel del av det viktigaste om konungariket Sverige, dess geografi och historia, dess språk och traditioner, dess teveprogram och statliga myndigheter, dess landskap och pornografi, dess juridik och försvar, dess hjältar och skurkar och inte minst: dess medelmåttor.

Det här är en grundkurs i Sverigekunskap. Vi reder ut de trassliga relationerna mellan Magnus, Brasse och Eva, diskuterar vilket Melodifestivalbidrag som gett skolbarnsföräldrar flest hudutslag, lär oss förstå varför allt som händer runt tevehuset i Stockholm är så mycket viktigare än allt annat som någonsin har hänt. Vi får veta varför vi läser Camilla Läckberg fast att vi lärt oss att hon är dålig och varför det var bättre förr. Sverige för idioter är en bok för den som vill skratta åt sig själv, åt andra och åt folk som uttalar kiosk fel. Den är också väldigt lärorik. Förutsatt att man inte tar allt på för stort allvar.

4 kommentarer:

Mösstanten sa...

Verkar vara en bok som även vi som har bott här hela tiden kan ha glädje av. Ibland känns det bra att läsa om det som man redan vet och få en viss människas synvinkel på det.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten. Kalle Lind är så rolig på bra sätt, lätt att bli hemmablind.

Nilla Tankebubblor sa...

Jag gillar Kalle Linds krönikor så detta är nog en bok för mig!

Hanneles bokparadis sa...

Nilla, maken har lyssnat en hel del, vi var också på biblioteket och lyssnade på honom.