Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

26 maj 2024

Öknens alla blommor av P.O. Enquist

Öknens alla blommor av Per Olov Enquist, har inte läst så mycket av honom.
Paret har grälat på semester, kvinnan sticker till annat motell och lämnar sina barn med mannen. Mannen har inte så mycket pengar, men försöker ta hand om barnen. Kallt, lätt snötäcke. Han kör runt öknen och bor på billiga motell. Efter regn blommade öknen på västra sidan Sierra Nevada, täckt av ett tuntn skirt hav av blommor. Han hade aldrig i sitt liv sett något som liknade detta, fastän han bott på västkusten hela sitt liv.

"Den första dagen stannade de alla på rummet, alla tre. De hade inga leksaker och inga läseböcker. De fick alltså lov att samtala med varandra i närmare åtta timmars tid. På eftermiddagen somnade båda barnen en kort stund. Han gjorde då ett överslag över sin situation. Det normala vore vore att han genast överlämnade barnen till deras mor." (sid 21)

Novellresan 2024 hos Ugglan.
April: Västerbotten.

7 kommentarer:

Mösstanten sa...

Du läste också den. Bra novell, jag tycker mycket om P O Enquist.

femfemman sa...

Texten verkar helt ok att läsa. Inte alls tung. Har läst något av författaren. Kanske man skulle testa att läsa några noveller. . Tack för tips

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, har mer oläst Per Olov Enquist i bokhyllan.

Anna-Lena, fin läsvärd novell, noveller finns för alla smaker.

Ugglanoboken sa...

Den här gillade jag också! Har läst en del av P O Enquist, men har mycket kvar att upptäcka också!

Hanneles bokparadis sa...

Ugglan, jag har läst alldeles för lite av Enquist.

Mrs Calloway sa...

har läst mycket av PO Enquist, men inte den här novellen. annars är jag väldigt förtjust i honom. förstår inte varför jag inte får någon fart på novelläsningen i år. det är så mycket annat som tränger sig emellan

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, Novellresan är kul och jag får "anstränga" mig lite för att få med något