Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

29 maj 2024

Tyst : de introvertas betydelse

Tyst : de introvertas betydelse i ett samhälle där alla hörs och syns (Quit : The Power of Introverts in a World that Can't Stop Talk) av Susan Cain.
Av alla människor i vår omgivning är en tredjedel introverta. De lyssnar hellre än pratar, läser hellre än festar, skapar hellre en marknadsför sig. Ofta är det ett drag som inte belönas.

Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig
av Åsa Vikman.
Att vara högkänslig, eller en Highly Sensitive Person HSP, innebär att man är mycket empatisk och intuitiv, lägger märke till saker som ofta går andra förbi, man tänker mycket och djupt och är ofta mycket kreativ. Egenskaper som är riktiga superkrafter, om man har lärt sig att hantera dem. Hon har instagramkontot @orkidebarnsverige.

3 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, mina kommentarer försvinner hos dig…??

Mösstanten sa...

Tyst var välgörande att läsa för en introvert som jag. Förhoppningsvis är den även bra för mer extroverta personligheter, att få veta lite om hur det är att vara introvert.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, tänkvärt och lärorikt för många.