Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

12 juni 2024

biblioteket stänger och rensar

Det lilla skolbiblioteket i närheten stänger, gick dit och fick träffa den trevliga chefen, som inte glad åt detta. Självklart kunde jag inte låta bli att ta med mig hem några böcker. Lite med musiktemat åt maken.


Världens namn : platser och deras betydelse (2010) av Kjell Wigers, Nomad : den läkande kraften i att vandra och bli ett med naturen (2020) av Ulrica Norberg, An opinionated guide to Vegan London (2019) av Sara Kiyo Popowa och  Fjodor Dostojevskij - ett diktarliv (1987) av Geir Kjetsaa. Och några till, böcker om musik till maken.

Filmer Den hemliga trädgården (1911) av Frances Hodgson Burnet, Barbie och Lille prinsen (1943) av Antoine de Saint-Exupéry.

4 kommentarer:

Mösstanten sa...

Ett varierat urval du fick hem. Synd bara att biblioteket stänger.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, synd om fint skolbibliotek med många elever, och förskola med många barn…

Znogge sa...

Med tanke på att barn läser sämre i dag så verkar det rena vansinnet att stänga ett skolbibliotek. I stället borde man satsa mer på dem.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, tråkigt och märkligt, när ny lag ska börja gälla i höst.