Jag Àr anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och Àga böcker, lÀser, fotograferar, periodvis lÀsare; lÀser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek Àr uppfylld, Àr gift med en boklÀsare som Àlskar Fantomen. Som mormor och farmor lÀser jag Àven barnböcker. Jag mÄr bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker mÄste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den hÀr bloggen:

20 juni 2024

bokbloggar vidare 📔 helgfrĂ„ga

hos sonen efter stor brand pÄ Björkö för sex Är sedan.
Kan inte leva utan böcker. Gillar bokbloggar, mycket tips, idéer, andras funderingar om böcker. Mitt bokliv skulle ha varit mycket fattigare utan andras bokbloggar.

ibland tÀnker jag att nu slutar jag kommentera hos bloggare som inte publicerar kommentarer - sjÀlv tillÄter jag alla kommentera, har inga problem, försöker vara artig och svara och besöka andra - skrÀp gÄr ju automatiskt till papperskorgen. Trist med icke-levande bloggar; inget svar, ingen diskussion...
 

Tips pÄ bra bokblogg: bernur.

Vad fÄr dig att fortsÀtta blogga? undrar: Mia.

15 kommentarer:

femfemman sa...

FörstÄr hur du menar. Men Àr inte helt enig om att svara pÄ kommentarer. Funderar ofta pÄ om det Àr idé att göra det. För sanningen att sÀga, det Àr sÀllan jag gÄr tillbaka och kollar om de kommentarer som jag gjort, fÄtt nÄgot svar. Det Àr nog bara/ nÀstan bara, dÄ jag stÀllt en frÄga i kommentaren.

Min blogg, det Àr min dagbok. GÄr dÄ och dÄ tillbaka och kollar gamla inlÀgg. Kul, om man inte har nÄgot annat att göra. Dessutom tÀnker jag att bloggen kommer att överleva mej... och kan vara av intresse för de efterlevande att ha kvar.

Har insett att det finns olika anledningar till att blogga, hos olika bloggare. Det dÀr med teman fattar jag inte alls... ok... jag Àr med pÄ selfie.. ren egoism. Men en del gillar de olika temana, och dÄ Àr det deras anledning att blogga.

Önskar dej och din stora familj en fin midsommar. Och tack för alla böcker du hjĂ€lpt mig hitta! // Anna-Lena

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, precis, kanske sÀllan man kollar svaren, men jag gör det med vissa bloggare som jag vet svarar. Jag har koll pÄ vilka som svarar, Àven pÄ Àldre inlÀgg.

Samma hĂ€r, bloggen Ă€r lite av min lĂ€sdagbok, lĂ€tt för mig att hitta, Ă€ven för andra, som kanske nyfikna pĂ„ nĂ„gon bok. Sökruta ska man ha i sin (bok)blogg! 🙂
Önskar detsamma! 💚

Znogge sa...

Jag tycker det Àr personligt att ge ett kort svar Àven om det tar lite mer tid. Jag brukar kolla svaren hos vissa som jag vet svarar men jag mÄste erkÀnna att jag gör det inte till 100%.

Bokbloggar gillar jag för man fÄr verkligen mÄnga tips om bÄde författare och böcker och dessutom sÄ pÄminns man om författare som fallit i glömska. Med tanke pÄ hur mycket jag lÀser borde jag skriva mer om böckerna men min blogg har mest blivit som en dagbok. Kanske dags att Àndra lite pÄ det...

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, onödigt kolla svaren hos dem som inte svarar… trevligt med personliga bloggar.

KlimakteriehÀxan sa...

Jag tycker det Àr viktigt att svara alla som kommenterar pÄ min blogg. Försöker, vill inte missa. DÀremot blir det svÄrare att ha koll pÄ om mina kommentarer fÄr svar pÄ andra bloggar.

Hanneles bokparadis sa...

KlimakteriehÀxan, trevligt att ha dialog i sin blogg.

Robert W sa...

Jag försöker ocksÄ att alltid svara. Ibland Àr man kanske inte helt inspirerad, men nÄgot ord eller smiley kan man vÀl ÀndÄ kosta pÄ sig.

Mrs Calloway sa...

jag svarar sÄ gott som alltid och gÄr ocksÄ tillbaka och ser om jag fÄtt nÄgot genmÀle

Hanneles bokparadis sa...

Visst Ă€r det trevligt att visa att man lĂ€st kommentarerna 🙂

Anna i Portugal sa...

För mig Àr det jÀtteviktigt att svara. Om den som kommenterat vÀljer att inte gÄ tillbaka och kolla Àr upp till var och en. Men om nÄgon sÀger nÄgot till mig via en kommentar dÄ svarar jag. Och kommer aldrig sluta med det, dÄ kan jag lÀgga ner bloggandet för att för mig Àr det sÄ viktigt med dialogen. Tycker det Àr jÀttetrÄkigt att inte alla svara, kÀnns som om jag skriver en kommentar rakt ut i luften bara, att ingen liksom fÄngar upp den.

Hanneles bokparadis sa...

Anna i Portugal, hÄller med dig, jÀttetrevligt med bloggar som har levande dialog, din blogg Àr en av dem.

Mia Eggimann sa...

Det Àr roligt att fÄ kommentarer och kommentera tycker jag. Den branden kommer jag faktiskt inte ihÄg, jag brukar hÄlla till pÄ KÀlö-Knippla.

Hanneles bokparadis sa...

Mia, roligt att blogga. DÄ kÀnner du till skÀrgÄrden, sonens hus höll pÄ brinna, trÀdgÄrden och altanen brann

Åsa sa...

Skulle nog kunna bli bÀttre pÄ att svara pÄ kommentarerna, men oftast blir det bara vid nÄgon frÄga eller om nÄgot behöver redas ut, alltid nÄgot ÀndÄ! :)

Hanneles bokparadis sa...

Åsa, lagom Ă€r bĂ€st, kommentarer kan ta tid.