Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

10 juni 2024

England, England - guiden!

England, England - guiden! från whisky till curry, från öde hed till storstadsdjungel - nyfikna resor i det nya Storbritannien av Johan Tell.
Härliga personliga texter och det personligt urval av vad som är värt att besöka från Cornwalls palmklädda stränder till Skottlands torveldade whiskydestillerier. I boken kombineras stadsskildringar, landskapsbeskrivningar med människomöten. Till detta har lagts mängder med praktiska råd om logi, matställen, nöjen och sevärdheter med vägbeskrivningar, adresser och öppettider.
l ett av hans favoritresemål, och med personliga tips om udda och intressanta platser i land där ingenting längre är sig likt, vilket bara gjort denna ö utanför Europas kust än mer charmerande och märkvärdig. Så praktiskt och underbart att resa i läsfåtöljen, upptäcka nytt och minnas gammalt.

8 kommentarer:

femfemman sa...

Låter som riktigt läsvärd. Ska kolla efter en. Tack för tips!

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, en del saker jag inte kände till, väldigt personlig trevlig bok.

Mösstanten sa...

Verkar vara en trevlig och informativ bok.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, mysigt resa i läsfåtöljen, minnas.

Klimakteriehäxan sa...

Tror inte du behöver mer guidning i England, du har ju redan sett allt!

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, det handlar inte om guidning, jag älskar läsa reseböcker! 🙂

Znogge sa...

Det låter som den optimala och heltäckande boken :D

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, kanske inte helt heltäckande men riktigt trevlig läsning.