Jag Àr anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och Àga böcker, lÀser, fotograferar, periodvis lÀsare; lÀser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek Àr uppfylld, Àr gift med en boklÀsare som Àlskar Fantomen. Som mormor och farmor lÀser jag Àven barnböcker. Jag mÄr bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker mÄste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den hÀr bloggen:

06 juni 2024

musik đŸŽ· kultur


Jag Àr vÀl relativt allÀtare, försöker hÀnga med, lyssna pÄ nytt. De senaste femtio Ären har jag haft musik omkring mig, jag har fÄtt "anpassa" mig, alla i familjen har spelat nÄgot instrument. Maken i olika storband, sönerna i Arméns musikkÄr. Senaste tillskottet Àr sÀckpipa, sonen spelat pÄ bröllop, dop. Nu lyssnar jag punk och progg med femtonÄringen, letar efter vinyler med henne. Det Àr ju sÀllskapet som gör en glad. Jitterbugg att dansa till.

Vilken musik gör dig riktigt glad? undrar: enligt O i Veckans KulturfrÄga.

8 kommentarer:

Znogge sa...

Jag Àr ocksÄ en hyfsad allÀtare fÄr man nog sÀga Àven om jag sjÀlvklart har vissa favoriter.
Flickorna spelade piano och sonen saxofon samt gitarr. Musik Àr hÀrligt :D

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, fint att fÄ musik hemma, Kommunala Musikskolan Àr toppen!

femfemman sa...

Gillar det mesta. Vill ha variation dock. Heavy metall har jag svÄrt för liksom Lasse Stefanz...
En hel del musik vĂ„r familj. Jag spelar ( ja inte sĂ„ bra men det duger..) piano och gitarr. Döttrarna spelar piano bra och har dessutom spelat klarinett. SvĂ€rson 1 spelar det mesta och svĂ€rson 2 Ă€r basist. Kom just pĂ„... vi borde bilda ett band!Barnbarnen fĂ„r spela percussion... đŸ˜đŸ€ŁđŸŽčđŸŽžđŸ„ Ha en fin dag!

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, Heavy metal Àr ju ganska hett nu.

Mrs Calloway sa...

kan inte hÄlla mig till en sort. nÀr sonen bodde hemma lÄg jag i hÄrdtrÀning hela tiden. hÀr spelades fiol och piano och tvÀrflöjt och barnen sjöng i kör.

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, jag gillar nÀr familjen musicerar.

enligt O sa...

SÀllskapet Àr definitivt viktigt!

Hanneles bokparadis sa...

enligt O, musik Àr roligast tillsammans!