Jag Àr anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och Àga böcker, lÀser, fotograferar, periodvis lÀsare; lÀser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek Àr uppfylld, Àr gift med en boklÀsare som Àlskar Fantomen. Som mormor och farmor lÀser jag Àven barnböcker. Jag mÄr bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker mÄste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den hÀr bloggen:

19 juni 2024

sommarlĂ€sning 📔 kultur

bibliotekslÄn i header

Lyssnar pÄ nÄgra Sommarpratare i P1, lÀser biblioteksböcker och Middlemarch (1874) av George Eliot med Hans Jacob Nilsons nyöversÀttning, 700 sidor altanlÀsning.
Jag gillar lĂ€sa böcker om böcker, MĂ€nniskan och lĂ€sandet : aspekter pĂ„ en livsavgörande aktivitet blir perfekt inspiration. Önskar riktigt trevlig lĂ€ssommar!

Vad planerar du att lÀsa i sommar?
undrar: enligt O i veckans KulturfrÄga.

11 kommentarer:

Znogge sa...

Jag har inte planerat nÄgot speciellt eftersom jag alltid har en bok pÄ gÄng. LÀste klart en i gÄr och i dag ska en ny pÄbörjas. Har inte bestÀmt vilken dock...

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, planeringen kan Àndras, men nu kom det ett bokpaket pÄ posten och hÀmtade nyss fyra böcker pÄ biblioteket.

femfemman sa...

FortsÀtter med alla böcker om Harry Nelson och Ruth Galloway. Har kommit till den sjunde. ( Elly Griffits) Gillar ju att lÀsa serieböcker. IgenkÀnnande!

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, kul att fortsÀtta med serier man gillar.

Mrs Calloway sa...

egentligen skulle du lyssna pÄ Maunsbach. hennes lÀsning tillför verkligen nÄgot. böcker om lÀsande och lÀsning Àr intressant. Vikarien har jag lÀst. den var vÀldigt snabblÀst

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, jag lÀser lÄngsamt sÄ vi fÄr se...

enligt O sa...

Jag gillar ocksÄ böcker om böcker!

Hanneles bokparadis sa...

enligt O, intressant lÀsning!

KlimakteriehÀxan sa...

Hög ambitionsnivÄ!

Hanneles bokparadis sa...

KlimakteriehÀxan, bra böcker hoppas jag.

Lotten sa...

Böcker om böcker Àr aldrig fel