Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

21 september 2024

För sent av Colleen Hoover

För sent (Too Late 2024) av Colleen Hoover Modernista.

Sloan är beredd att göra vad som helst för människorna hon älskar. Och det gör hon också, varje dag. I den tilldragande Asa Jackson, som också är en notorisk narkotikahandlare, har hon hittat en livlina att hålla sig fast i, trots att det innebär kompromisser med moralen.
     När Sloan träffade Asa var hon i desperat behov av pengar för att bekosta sin autistiske bror Stephens vårdkostnader. Nu har hon blivit ekonomiskt beroende av honom, och han har i sin tur utvecklat en obehaglig besatthet av henne. En besatthet som växer sig starkare, och farligare, för varje dag som går.
     När den civila narkotikapolisen Carter kommer in i bilden uppstår omedelbar attraktion mellan honom och Sloan, trots att hon vet att Asa kommer att döda Carter om han får reda på det. Tillsammans måste Sloan och Carter nu hitta en väg ut – innan det är för sent. Översättning Ida Ingman.

Så vitt jag vet är Asa inte otrogen mot mig. Han ger mig allt jag behöver. Han tar hand om min bror rent ekonomiskt… vilket han inte har någon skyldighet att göra. Han gör det eftersom han älskar mig och vet att jag vill att min bror ska ha det bra. Det är ändå 8 6 värt något. Det är mer än någon annan har gjort för mig i hela mitt liv.
    Jag slänger in min ryggsäck med mina färdiga läxor i Asas bil och fortsätter fram till ytterdörren. Jag går in och svänger in i köket. Precis som varje kväll ska jag ta med mig något att äta och dricka upp till mitt rum. Sedan stannar jag där och försöker sova trots musiken och skratten och de dämpade skriken som hörs ibland.
(sid 85) Flera smakbitar: HÄR


Verity (2023) av Colleen Hoover: HÄR.

Inga kommentarer: