Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

08 oktober 2024

Frieriet av Jasmine Guillory

Frieriet (The Proposal 2024) av Jasmine Guillory Modernista.
Andra boken i Bröllopsdejten-serien, även hyllats av Oprah Winfrey och valts ut till hennes bokklubb.

När Nikoles pojkvän friar inför en folkfylld idrottsarena är svaret självklart: absolut inte. Hon har dåliga erfarenheter av nära relationer och vill inte komma i närheten av ett seriöst förhållande.
    Problemet är att frieriet har bevittnats av hundratusentals personer på arenan och på tv. Det utlöser en hatstorm mot Nik, som blir överöst av meddelanden via alla kanaler. Några av meddelandena är så hotfulla att hon knappt vågar lämna sin lägenhet.
      Som tur var finns det en som står på hennes sida. Den snygga främlingen Carlos räddar henne från mobben på arenan och visar sig vara det perfekta tröstragget under de svåra veckorna efter separationen. Det bästa av allt är att Nik och Carlos är precis lika ointresserade av ett seriöst förhållande. Eller? Till sist tvingas Nik konfrontera en fråga som hemsökt henne i flera år: hur lär man sig lita på kärleken igen när man en gång blivit bränd? Översättning av Isabel Valencia.

"Han hade tänkt på Nik och önskat att han kommit på ett smidigt sätt att be om hennes nummer innan Angie släpade ut honom ur baren. Kanske skulle han gå tillbaka någon gång och »råka« springa på henne, för visst hade hon sagt att de var stamgäster där?
     Efter patientmötet, det sista för dagen såvida de inte fick in något akutfall inom de närmaste nittio minuterna, gick han tillbaka till sitt kontor. Han förde över sina anteckningar till journalsystemet och var noga med att endast registrera de föräldravänliga delarna av tonåringarnas berättelser eftersom deras föräldrar hade tillgång till informationen. När det bara var en halvtimme kvar av arbetsdagen klickade han fram sin jobbmejl för att se vilka dumma administrativa uppgifter folk hade skickat honom.
" (sid 35)

4 kommentarer:

Znogge sa...

Den låter som en småtrevlig feelgood tycker jag. Lättsam läsning för stunden.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, småtrevliga feelgood gillar jag, finns många bra.

Geddfish ♥ sa...

Jag hittade 1a delen i Bröllopsdejten med denna författaren, som ljudbok. Men jag föll för en annan bok nu.

Hanneles bokparadis sa...

Geddfish ♥ roligt att du hittad ljudböcker.