Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

07 oktober 2024

Hembiträdets hemlighet av Freida McFadden

Hembiträdets hemlighet (2024) av Freida McFadden Modernista.
Den andra boken i Hembiträdet-serien.

Millie har svårt att hitta en arbetsgivare som inte ställer för många frågor om hennes förflutna. Mirakulöst nog får hon ett perfekt jobb hos familjen Garrick som går ut på att städa deras påkostade takvåning med utsikt över hela staden och att förbereda exklusiva måltider i ett skinande blankt kök.
     Men något känns fel. Millie har aldrig sett en skymt av mrs Garrick och från det låsta gästrummet hörs dämpad gråt. På fruns nattlinnen som lämnats i tvätten upptäcker Millie blodfläckar, och hon bestämmer sig för att knacka på. Men när dörren till gästrummet öppnas möts hon av en syn som förändrar allt.
     Millie ställs inför ett dilemma. Hur ska hon kunna skydda mrs Garrick utan att röja sina egna hemligheter? Och hur långt är Millie beredd att gå för att Douglas Garrick ska få betala för det han gjort? Översättning av Svante Skoglund.

Och som jag redan sagt så är Brock… perfekt. Det enda med honom som inte är perfekt är små obetydliga detaljer, som att han en gång glömde fälla ned toaringen hemma hos mig. Men det var bara en gång.
    Nej, problemet med Brock är att han vill stadga sig. Och även om vi är lika gamla är jag inte där än. Han vill inte vänta heller. Han har ett bra jobb på en av de ledande advokatbyråerna och tjänar mer än tillräckligt för att försörja en familj. Även om allt såg bra ut vid hans senaste besök hos kardiologen är han orolig för att han inte kommer att uppnå medellivslängden för vita amerikaner. Han vill gifta sig och skaffa barn innan det är för sent.
    Jag, däremot, känner mig inte alls lika vuxen. Jag pluggar ju fortfarande, till exempel. Jag är inte redo att gifta mig. Det går bara inte.
(sid 33)

Inga kommentarer: