Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

16 oktober 2024

Kort sagt om Brigitte Bardot


Kort sagt (2017) av Anne Carson
Boken består av en serie prosadikter, eller miniessäer om man så vill, över ämnen av vitt skilda slag. Texter som "Kort sagt om autism" och "Kort sagt om perspektivlära" avhandlas i fyrtiofem eleganta mikro­föreläsningar. Sylvia Plath, regn, läsning, hedonism och Ovidius är andra motiv som Carson med osviklig känsla för rytm, språklig precision och lågmäld humor tar sig an.

"Kort sagt om Brigitte Bardot
Brigitte Bardot stryker omkring. Vad är hon ute efter, en slav? Att tillfredsställa sina begär och få till vackra fotografier. Vems slav är det. Hon struntar i det, hon klandrar aldrig sig själv. Om hon använder olja kommer hon att få slaven att glänsa. Perfekt La folie, kommer hon att tänka för sig själv." (sid 31)

1 kommentar:

Anonym sa...

kajsalisasblogg.wordpress.com