Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

27 maj 2020

Falska toner och söta vinbär av Ewa Klingberg

"Hon nickade och funderade på om de skulle ta en tur med Paddan underbroarna också. Mellan båtturen och Naturhistoriska museet kunde de luncha på ett trevligt ställe för att avsluta dagen med middag på en uteservering. En dag i Göteborg var på tok för lite." (sid 106)
Falska toner och söta vinbär (2020) av Ewa Klingberg är femte fristående delen av Huskvarna-sviten. Redan sommar när Therese anländer till den anrika gården Brunstorp i Småland. Hon ska bo några månader för att skriva klart sitt bokmanus om svensk historia, men hon har inte kommit särskilt långt.

150 år tidigare bodde Agnes på samma plats. I hopp om att förbättra faderns vintillverkning söker hon sig till det närbelägna Gustavshill som är känt för sina goda viner och rika vinbärsskördar. Jakten på det perfekta receptet blir snart början på ett helt nytt liv. Perfekt sommarläsning i hängmattan.

"Men tryggheten hade också ett inslag av desperation. Som om han var rädd för att någon skulle komma och rycka bort henne. Hon visste så lite om honom och ändå valde hon att lita på honom. Vem hade han varit innan han kom till Brunstorp som trädgårdsmästare och biodlare?" (sid 131)

1 Sprucket läder och svikna löften: HÄR.
2 Manglade dukar och vikta servetter: HÄR.
3 Lånat silver och krossat glas: HÄR.
4 Vaxade juveler och brända hjärtan: HÄR.

9 kommentarer:

Mösstanten sa...

Ja, det verkar vara riktig sommarläsning.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, intressant om livet nu och då.

Lena i Wales sa...

Verkar intressant. Både historia och närgeografi.
Ha det bra!

Ama de casa sa...

Söta vinbär? Trodde inte att såna fanns... Men jag gillar vinbär :-)

Hanneles bokparadis sa...

Lena i Wales, riktigt intressant blandning av svensk kvinnohistoria.

Ama, vi har både vita, svarta och röda vinbär i vår trädgård, blir söta och fina i solen :)

Klimakteriehäxan sa...

Har läst tvåan och trean. Plus en annan Klingberg, om begravningsbyrån. "Lånat silver" klart bäst av dem.

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, jag gillade serien om livet på begravningsbyrån Tranan. Huskvarna-sviten är lagom läsning nu när man kan sitta ute och njuta av solen.

tanthuset.blogg.se sa...

Tack snälla!! Den ska genast upp på listan, visste inte att den hade kommit, jag älskar hennes serie <3

Hanneles bokparadis sa...

Mia, visst är Klingberg bra :)