Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

26 maj 2021

Arvsled av Annika Norlin

"Jag vågar inte kontakta polisen. jag är rädd att de ska se bilderna och förresten har jag gått i samma skola som alla poliser som rör sig i området. Jag vågar inte skicka brev till hans fru. Han skulle kunna döda mig, och Miranda har ingen annan. Och förresten brukar ingen tro mig så jag har ingen anledning att anta att någon skulle göra det den här gången heller."
Arvsled (2021) av Annika Norlin berättar i novellen om den ensamstående mamman som jobbar inom hemtjänsten och träffar fel män. Norlin sätter fingret på hur det är att bli dömd och bedömd. Hur man tvingas leva med bilden av sig själv, med fördomar och förväntningar - omgivningens, men kanske allra mest sina egna.
                                                        Annika Norlin har skrivit: Jag ser allt du gör.

7 kommentarer:

Mösstanten sa...

Jag ser allt du gör har jag ju inte läst ännu. Det var så lång kö på biblioteket. Men nu är det kanske dags att beställa den.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, Annika Norlin är duktig på noveller.

znogge sa...

Tack för tipset. Den låter väldigt intressant får jag säga.

Veiken sa...

Det är inte alltid lätt. Tyvärr är det många som blir utsatta för detta!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, Norlin är verkligen läsvärd.

Veiken, visst känns världen konstig, inte lätt att förstå.

Ama de casa sa...

Det är så tragiskt att det finns så många män som är idioter...

Hanneles bokparadis sa...

Ama, hoppas de inte är många... de bra hör man inte så mycket om.