Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

11 augusti 2010

Elizabeth Taylor

Ingrid har ofta lite udda boktips, jag blev nyfiken på författaren Elizabeth Taylor, vars namne är känd skådespelerska. På biblioteket fanns även Taylors bok Angel som film, Hennes envisa hjärta, man får låna 3 dagar. Jag är väl som filmens hjältinna; ser det bara det rosenröda och får mina önskningar uppfyllda. Filmens slutar med konstaterandet att böckerna försvinner, de blir omoderna, men tavlornas värde består, kanske ökar.

10 kommentarer:

Ingrid sa...

Nu blir jag så avundsjuk- en film hittade du! "Angel" lär vara den bok som Taylor blivit mest ihågkommen för. Jag tyckte att den var bra- jag har tack och lov några böcker till av Taylor att läsa...

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ingrid, tack för tipset, spännande bekantskap, verkligen roligt att hitta en film också. Har "Angel" någon verklig förebild?

Å sa...

Vilken trevlig blogg! Det är så roligt att läsa om andras tankar kring böcker, jag kommer att hälsa på hos dig fler gånger!

Å

♥ Hannele sa...

Å, kul att du hittade hit :)

R # B 3 R T sa...

SVAR: Jo sommarnätter är härliga. :D Vad har du haft för dig i sommar då? :)

♥ Hannele sa...

R#B3RT, läst en del böcker och njutit.

Ingrid sa...

Hannele: du frågade om "Angel" haft en förebild. Jag läste lite i Hilary Mantels förord till boken igen men kan inte se att det är en enda person som kan passa in på "Angel"- Jag har en biografi att läsa om Elizabeth Taylor också- jag hojtar till om jag får veta mera.

Hannele sa...

Ingrid, tack, man blev ju lite undrande, nyfiken..

The Other Elizabeth sa...

The Other Elizabeth Taylor

♥ Hannele sa...

Tack för länken.