Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

30 augusti 2012

Afghanistan

Jag vet så lite om Afghanistan och förstår inte det politiska, vill lära mig mer och kanske förstå något om kvinnors situation och deras stora behov av utbildning och sjukvård. Afghanistan över en kopp te av Afghanistankännaren Nancy Hatch Dupree innehåller 46 krönikor från den oroliga perioden 1995 till 2007.

9 kommentarer:

Znogge sa...

Vår skola har en vänskola i Afghanistan. Skolan har besökts och skolans lärare har besökt oss. Ett mycket givande och intressant utbyte!

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Znogge, spännande! Allting är ju så annorlunda där.

mimmimarie sa...

Det är ett spännande och skrämmande land. Ett tips är att läsa Skönhetsskolan i Kabul. Tyvärr kommer jag inte ihåg vem som skrev den.

♥ Hannele sa...

Mimmimarie, glömt att den boken finns i bokhyllan... Svårt att förstå vad som händer i det landet.

...med näsan i en bok... sa...

Väldigt fascinerande. Jag har läst några böcker om Afghanistan och skulle behöva läsa mer. Jag jobbar som föreståndare på ett boende där majoriteten kommer från Afghanistan, så lite lär jag mig av dem också.

Ingrid sa...

Afganistan är ett land som även jag vill lära mig mer om. Jag har läst både Seierstads bok och Rodriguez' - Duprees blir jag intresserad av! Tack för tipset.

♥ Hannele sa...

Anne, intrressant, då får du chansen att lära dej och förstå mer.

Ingrid, man kan aldrig veta för mycket.

klok som en bok sa...

Jag har läst några böcker om Afghanistan senaste tiden och det är väldigt intressant och skrämmande. Träffar många från Afghanistan i mitt jobb och då vill man gärna känna till lite mer.

Hannele på Hisingen ♥ sa...

jo, svårt att förstå, intressantast är att prata med dem som kommer därifrån.