Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

30 augusti 2012

Böcker är bäst, sa Sir Ian McKellen

Sir Ian McKellen läste ur Prosperos bok: 'Böcker är det bästa som finns, där finns svar på allt du vill veta.' Trevligt att även drottning Elizabeth II var med på invigningen av Paralympics i London, och fysikern Stephen Hawking. Andra inslag var Shakespeares Miranda ur Stormen och Isaac Newtons äpple.
En av svenska kommentatörer är kommunalrådet David Lega som har slagit fjorton världsrekord i simning. Han signerar sin bok När armarna inte räcker till med munnen.

4 kommentarer:

Metronyx sa...

Jag känner att jag har missat lite här, att Paralympics hade invigts menar jag. Fantastisk lineup, älskar McKellen så det var ju en miss av mig på många vis. Youtube it is : )

♥ Hannele sa...

Metronyx, det går att se på repris...

Znogge sa...

Paralympics borde få ännu mer uppmärksamhet så därför var det bra att drottningen närvarade.

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Znogge, verkligen bra, det höjer statuset, det har hänt en hel del positivt under senaste åren.